Καρασούλος, Μωραΐτης: Θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί η Κονιόρδου

Καρασούλος, Μωραΐτης: Θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί η Κονιόρδου

Τι είπαν οι στιχουργοί Π. Καρασούλος και Ν. Μωραϊτης στην εκπομπή Πεζοί στον Αέρα, σχολιάζοντας τις καταιγιστικές εξελίξεις στην ΑΕΠΙ

Δύο δημοφιλείς στιχουργοί, ο Παρασκευάς Καρασούλος και ο Νίκος Μωραϊτης , μίλησαν στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή Πεζοί στον Αέρα με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην ΑΕΠΙ, μετά τη δέσμευση των εταιρικών λογαριασμών της και από τη Eurobank με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν δεκάδες δημιουργοί.

«Οι δημιουργοί,  έχουμε τις αδυναμίες μας,  αλλά εγκληματίες δεν είμαστε. Εδώ έχουμε μία διοίκηση, μία οικογένεια την οικογένεια Ξανθοπούλου, που ερευνάται για κακουργήματα και λειτουργούν τα πρόσωπα αυτά σαν γκάνκστερς», λέει ο Νίκος Μωραϊτης.

«Η κυβέρνηση αυτή , πρώτη αποφάσισε να αποκαλύψει το σκάνδαλο και πρέπει να της το αναγνωρίσουμε αυτό, αλλά στη συνέχεια λειτούργησε εντελώς ερασιτεχνικά. Δεν έχει ακόμα αντιληφθεί το επείγον του θέματος. Το νομοσχέδιο δεν μας δικαιώνει αφού ακόμα και διατάξεις που ήταν χρόνια αιτήματα των δημιουργών όπως το 2% στα smartphones και τα tablets, είναι έτσι διατυπωμένες  που αφήνουν κενά. Μακάρι να υπάρξει συσπείρωση όλων των δημιουργών για να πιέσουμε από κοινού για λύση. Όσο για το αν το είχαμε προβλέψει, το σωματείο ΑΣΜΑ 450+ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τις εξελίξεις αυτές. Πολλοί άλλοι λένε εκ των υστέρων ότι δικαιώθηκαν, ζούμε στην Ελλάδα που είναι κοντή η μνήμη και δεν θυμάται ο κόσμος τι έλεγε ο καθένας πριν λίγους μήνες. Το σωματείο μας μάλιστα έχει αναθέσει σε επιτροπή εμπειρογνωμόνων να εκπονήσει σχέδιο για την επόμενη μέρα».

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση γιατί παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου» λέει ο Παρασκευάς Καρασούλος. «Μία οικογένεια λυμαίνεται τον χώρο μας χρόνια τώρα με την ανοχή των προηγούμενων κυβερνήσεων και τολμώ να πω και με της παρούσας. Η επίτροπος μπορεί να ήταν δικό μας αίτημα να τοποθετηθεί , αλλά όχι με τις περιορισμένες αρμοδιότητες που της έδωσαν. Εμείς αυτά που έπρεπε να κάνουμε τα κάναμε. Ενημερώσαμε έγκαιρα και την υπουργό και το Μαξίμου για όλα τα σενάρια που προβλέπαμε και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να μεσολαβήσει ώστε η Eurobank να μην προβεί σε δεσμεύσεις. Θα μπορούσε ο ΟΠΙ να στριμώξει την οικογένεια να φέρει να χρήματα των δημιουργών πίσω , θα μπορούσαν να είχαν δώσει επιπλέον αρμοδιότητες στην επίτροπο. Δεν το έκαναν. Η υπουργός θα έπρεπε κανονικά να έχει παραιτηθεί γιατί το θέμα δεν είναι μόνο οι τσέπες μας. Είναι το ίδιο το Ελληνικό τραγούδι που το απαξιώνουν με αυτή τη συμπεριφορά. Εμείς έχουμε ακόμα προτάσεις. Το θέμα είναι θα έχουν αυτιά να τις ακούσουν ή θα έχουν αυτιά και μάτια κλειστά;»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα