Κινητοποίηση της ΠΟΘΑ στο Δημαρχείο Αθηνών για την έφοδο στο Ολύμπια

Κινητοποίηση της ΠΟΘΑ στο Δημαρχείο Αθηνών για την έφοδο στο Ολύμπια
- Nikolas Kominis - Studio Kominis

Η ΠΟΘΑ στέκεται δίπλα στους συλληφθέντες καλλιτέχνες της κατάληψης «Ολύμπια» και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους.

Επιχείρηση εκκένωσης στο κτίριο που στεγάζεται το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας” και το οποίο τελούσε υπό κατάληψη τις τελευταίες ημέρες πραγματοποίησε η αστυνομία το πρωί της Πέμπτης και η ΠΟΘΑ (Πανελληνια Ομοσπονδία Θεάματος -Ακροάματος) αντέδρασε άμεσα. και διοργανώνει κινητοποίηση στο Δημαρχείο Αθηνών το απόγευμα.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΘΑ ανακοινώνει:

Σήμερα 6/4 και ώρα 6:00 δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν έφοδο στην κατάληψη «Ολύμπια» και εκκένωσαν το κτίριο. Προχώρησαν σε προσαγωγές των 10 χορευτών και χορευτριών που βρισκόταν στον χώρο που ακολούθως μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας της υπηρεσίας και διακεκριμένης φθοράς ξένης περιουσίας και αυτή την ώρα κρατούνται στη ΓΑΔΑ. Καταδικάζουμε την εισαγγελική εντολή, την ακόλουθη αστυνομική επιχείρηση και την μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις ως ευθεία βολή εναντίον των ανθρώπων του πολιτισμού.

Για άλλη μια φορά το επίσημο κράτος επιλέγει να δείξει την πραγματική του θέση απέναντι στον πολιτισμό.

Η κατάληψη Ολύμπια υπήρξε κέντρο αγώνα στις διεκδικήσεις των επαγγελματιών των παραστατικών τεχνών κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ενός αγώνα που γέννησε παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης για τις διεκδικήσεις μας.

Στεκόμαστε δίπλα στους συλληφθέντες καλλιτέχνες της κατάληψης «Ολύμπια» και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Καλούμε σήμερα στις 19:00 στο Δημαρχείο Αθηνών, Πλατεία Κοτζιά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα