Κονιόρδου: Η Μενδώνη καλύπτει τον Λιγνάδη με αλαζονική αυθαιρεσία

Κονιόρδου: Η Μενδώνη καλύπτει τον Λιγνάδη με αλαζονική αυθαιρεσία
Λυδία Κονιόρδου Creative Commons-Lizenz - cc-sa-by-de 3.0

Άγρια κόντρα ανάμεσα στη νυν υπουργό Πολιτισμού και την προκάτοχό της για την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη. Η Λίνα Μενδώνη αποποιείται των ευθυνών, ενώ η Λυδία Κονιόρδου κάνει λόγο για αλαζονική συγκάλυψη.

Σκληρή απάντηση της πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου στη νυν υπουργό, Λίνα Μενδώνη, με αφορμή την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη.

Η κ. Μενδώνη ισχυρίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής πως η πρώην υπ. πολιτισμού πρωταγωνιστούσε στους Πέρσες μαζί με τον Δ. Λιγνάδη και πως εκείνος “δεν προέκυψε ξαφνικά”.

“Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λιγνάδης έχει μια σχέση αδιάληπτη με το Εθνικό Θέατρο από το 1986 μέχρι τώρα” επισήμανε και είπε πως “είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα”.

“Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν. Αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή” τόνισε η κ. Μενδώνη.

Από τη δική της μεριά, η Λυδία Κονιόρδου τονίζει πως η κ. Μενδώνη θα έπρεπε να “αναλάβει τις ευθύνες της”, ενώ την κατηγορεί για απόπειρα συγκάλυψης των κακοποιήσεων. “Την βλέπουμε τώρα να μετακυλύει με εξοργιστικό θράσος την δική της εγκληματική ευθύνη σε αυτούς που συμμετείχαν σαν εργαζόμενοι καλλιτέχνες στην παράσταση του Εθνικού θεάτρου” τονίζει η κ. Κονιόρδου και ζητά την παραίτησή της, μιλώντας για αλαζονεία και “αυταρχική αναλγησία”.

Αναλυτικά η απάντηση της κ. Κονιόρδου:

“Περιμέναμε σήμερα η κα Μενδώνη να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί καθώς παρακολουθούμε  εδώ και μέρες, εμβρόντητοι, μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες εις βάρος του κου Λιγνάδη, την προσπάθεια δικαιολόγησης και συγκάλυψης του.

Αντιθέτως, την βλέπουμε τώρα να μετακυλύει με εξοργιστικό θράσος την δική της εγκληματική ευθύνη σε αυτούς που συμμετείχαν σαν εργαζόμενοι καλλιτέχνες στην παράσταση του Εθνικού θεάτρου.

Η κα Μενδώνη προχωράει από αυθαιρεσία σε αυθαιρεσία.

Μετά την αλλαγή της απόφασης για τις αρχαιότητες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, γεγονός που μας εξέθεσε διεθνώς, μετά το αχαρακτήριστο τσιμέντωμα της Ακρόπολης, που φαίνεται ότι θα έχει συνεχεία, μετά την αυταρχική αναλγησία της για τον χώρο και τους καλλιτέχνες του σύγχρονου πολιτισμού, μετά την κατάργηση του διαγωνισμού για την διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, η αλαζονική αυθαιρεσία της δεν έχει κανένα φραγμό.

Ενώνω κι εγώ την φωνή μου με τους άξιους συναδέλφους μου καλλιτέχνες και καλώ την κα Μενδώνη να παραιτηθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα