Διονύσης Σαββόπουλος για Μίκη Θεοδωράκη: "Έφυγε σήμερα ο τελευταίος των μεγάλων"

Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τον Μίκη Θεοδωράκη
Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τον Μίκη Θεοδωράκη ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ /EUROKINISS

Στη δήλωσή του για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ο Διονύσης Σαββόπουλος χαρακτηρίζει τον Μίκη Θεοδωράκη ως "τον τελευταίο των μεγάλων".

Δήλωση για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη έκανε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

"Έφυγε σήμερα ο τελευταίος των μεγάλων. Των τελευταίων μεγάλων Ελλήνων. Είναι ημέρα πένθους, βαθιάς συγκίνησης αλλά και πνευματικής ανάτασης νομίζω, γιατί μετά τον θάνατο του Μάνου Χατζηδάκι, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, του Οδυσσέα Ελύτη, και όλων των άλλων πνευματικών ηγετών μας, έρχεται τώρα και η αναχώρηση του Μίκη Θεοδωράκη, στην 200ή επέτειο της Ανεξαρτησίας, σαν να μας λέει 'κοιτάξτε τι έχει πραγματική αξία σε όλη αυτή την πορεία και αφήστε τα μικρά και τα ασήμαντα' ", ανέφερε ο γνωστός συνθέτης και ερμηνευτής.

ADVERTISING

Και συμπλήρωσε: "Ήταν παράφορος. Δεν τον χωρούσε ο τόπος. Ξεχείλιζε από μουσική, αιώνια νιάτα, πάθος και ρομαντισμό. Ήταν ένας μεγαλοφυής, ένας λεοντόκαρδος, ένας άνθρωπος αναγεννησιακός. Ένας οικουμενικός άνθρωπος. Θα ζει πάντα στη μνήμη της Αντίστασης, στην τραγική μνήμη του εμφυλίου και της εξορίας, στους αγώνες της δεκαετίας του ΄60, στη φυλακή του αντιδικτατορικού αγώνα. Μα πάνω από όλα θα ζει πάντα στο αιώνιο τραγούδι της ελληνικής λαλιάς με την συναρπαστική και θυελλώδη μουσική του."

"O Captain, my Captain. Η δάφνη κερδήθηκε. Ποτέ δεν θα πεθάνεις" αναφέρει στο τέλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μίκης Θεοδωράκης
SHARE:

24Media Network