Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τσακαλίδης, ιδρυτής του Bebop και της θρυλικής “Παραρλάμα”

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τσακαλίδης, ιδρυτής του Bebop και της θρυλικής “Παραρλάμα”
Ο Γιώργος Τσακαλίδης Από την εκπομπή "Μέσα Στην Πόλη Των Άλλων" / δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης TV100

Ο “Τσάκαλος” όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του υπήρξε εμβληματική φιγούρα για τα μουσικά πράγματα της Θεσσαλονίκης.

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τσακαλίδης, ο ιδρυτής της Ano Kato Records, του δισκοπωλείου Bebop, του πολυχώρου της “Υδρογείου” στην περιοχή των Σφαγείων και μέλος της παρέας που έστησε το θρυλικό Παραρλάμα”. Την είδηση του θανάτου του Γιώργου Τσακαλίδη έκαναν γνωστή φίλοι του και συνεργάτες στα social media.

Ο “Τσάκαλος” όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του υπήρξε εμβληματική φιγούρα για τα μουσικά πράγματα της Θεσσαλονίκης, καθώς ήταν αυτός που ίδρυσε την Ano Kato Records το 1984.

Το 1986 δημιουργεί με το Νίκο Στεφανίδη το θρυλικό κλαμπ Παραρλάμα πίσω από το Ράδιο Σίτυ, το δισκοπωλείο Bebop και τον πολυχώρο, “Υδρόγειος”.

Γεννήθηκα το Μακρυχώρι Ημαθίας. Μετά το Γυμνάσιο πήρα τη βαλίτσα μου και ήρθα Θεσσαλονίκη να γνωρίσω τον κόσμο. Αν υπάρχουν φτερά και δεν είναι από κερί, μπορείς να τα ανοίξεις – Γιώργος Τσακαλίδης

Στη δισκογραφική του κυκλοφόρησαν τις πρώτες τους δουλειές σχήματα και καλλιτέχνες όπως οι: Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Νάνοι, Ηλίας Ζάικος, Blues Wire, Μωρά στη Φωτιά, Blues Gang, Κώστας Βόμβολος, Κώστας Μαγγίνας, Μπάντα της Φλώρινας, Δάρνακες, Δημοσιοϋπαλληλικό Ρετιρέ, Σταύρος Ρωσσόπουλος & οι Αβά-φτυστοί Μικροί Πιτσιλωτοί Δρυοκολάπτες κ.α.

Με το γκρουπ του, “Ερασιτέχνες Εραστές” κυκλοφόρησε τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς του. Πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο του με τίτλο “Όλοι οι φίλοι σπίτι μου” σε δική του έκδοση, από την Άνω Κάτω.

Τα τελευταία χρόνια είχε αφήσει τη Θεσσαλονίκη και ζούσε στο Μακρυχώρι της Ημαθίας, όπου και θα γίνει η κηδεία του την Κυριακή 23 Ιουλίου το πρωί στις 10.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα