Eurovision 2016: Η ποντιακή λύρα προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα στη Συνέντευξη Τύπου

Eurovision 2016: Η ποντιακή λύρα προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα στη Συνέντευξη Τύπου

Ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης, μέλος του συγκροτήματος των Argo που βρίσκεται στη Στοκχόλμη, μίλησε για το όνειρο εκείνου, αλλά και της οικογένειάς του να φτάσουν στην Ελλάδα από τη Γεωργία όπου γεννήθηκε. Την Παρασκευή η δεύτερη πρόβα της χώρας επί σκηνής

Δεύτερη πρόβα, αλλά και συνέντευξη Τύπου για το ελληνικό συγκρότημα Argo, την Παρασκευή στην Globe Arena της Στοκχόλμης, με την ελληνική αποστολή να ανεβαίνει στη σκηνή όπως ακριβώς θα τους δούμε την Τρίτη 10 Μαΐου, στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision. Το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη κάθισε απέναντι στους δημοσιογράφους και απάντησε στις ερωτήσεις του.

 

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης, αφού η πρώτη ερώτηση ήταν για εκείνον. Ο τραγουδιστής των Argo, έχει ποντιακή καταγωγή και γεννήθηκε στη Γεωργία, από όπου και ήρθε στην Ελλάδα. Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν για εκείνον η Ουτοπία (κάνοντας παραλληλισμό με τον τίτλο του τραγουδιού Utopian Land) ήταν η Ελλάδα. “Για όλους μας, για την οικογένεια μου, ουτοπία μας ήταν η Ελλάδα” απάντησε.

 

Όλα τα μέλη της αποστολής στάθηκαν στο γεγονός πως το τραγούδι τους παντρεύει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ποντιακή διάλεκτο. “Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που μιλούν την ποντιακή διάλεκτο. Αλλά δεν την κατανοούν όλοι οι Έλληνες” ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ελληνικής συμμετοχής.

Πάντως για τους Έλληνες συμμετέχοντας, ο συνδυασμός αυτός, πιστεύουν πως θα τους βοηθήσει να λάβουν την υποστήριξη του κόσμου, ώστε να περάσουν στον τελικό και να διεκδικήσουν μια καλή θέση.

Η ποντιακή λύρα ήχησε στη Στοκχόλμη

Η συντονιστής της συζήτησης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε στην ποντιακή λύρα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή συμμετοχή.

 

Ο Κώστας Τοπούζης αναφέρθηκε στο παραδοσιακό όργανο, ενώ έπειτα από παρότρυνση της υπεύθυνης έπαιξε με τη λύρα του για ορισμένα δευτερόλεπτα σε γνώριμους ποντιακούς ρυθμούς.

Η δεύτερη πρόβα της Ελλάδας

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη επίσημη πρόβα του τραγουδιού επί σκηνής. Αυτή τη φορά τα μέλη του συγκροτήματος φορούσαν τα ρούχα που θα φορούν και στον Α’ Ημιτελικό. Το ελληνικό τραγούδι ξεκινά με τον λυράρη σε ένα μίνι σόλο, εισαγωγή στο τραγούδι, ενώ κατά τη διάρκεια του τραγουδιού υπάρχει και ένα “δείγμα” ποντιακού χορού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα