Eurovision 2024: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε – Έτσι θα βγει φέτος ο νικητής

Διαβάζεται σε 3'
Eurovision 2024 - Μαρίνα Σάττι
Eurovision 2024 - Μαρίνα Σάττι Ria Mort

Σε μια… νέα Eurovision θα συμμετάσχει η Μαρίνα Σάττι και οι 36 αντίπαλοί της. Η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Mια σειρά από αλλαγές θα εισαχθούν στη Eurovision 2024, με στόχο να κάνουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού ακόμη πιο συναρπαστικό.

Αρχικά, για πρώτη φορά οι καλλιτέχνες από τις πέντε μεγάλες χώρες -Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο- και τη διοργανώτρια χώρα Σουηδία θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους πλήρως και ζωντανά κατά τη διάρκεια των Ημιτελικών.

Τα προηγούμενα χρόνια, μόνο ένα μικρό απόσπασμα από κάθε πρόβα τους παιζόταν κατά τη διάρκεια των Ημιτελικών.

Τώρα, οι Big Five και η Σουηδία θα μπορούν να ανέβουν στη σκηνή της Eurovision και να παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους στους θεατές ζωντανά μαζί με τους διαγωνιζόμενους των Ημιτελικών.

Στους Ημιτελικούς, οι Big Five και η Σουηδία θα εμφανιστούν το βράδυ που έχουν κληρωθεί για να ψηφίσουν, μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο:

Πρώτος Ημιτελικός (7/5)

  • Γερμανία
  • Σουηδία
  • Ηνωμένο Βασίλειο

Δεύτερος ημιτελικός (9/5)

  • Γαλλία
  • Ιταλία
  • Ισπανία

Μάλιστα, οι εμφανίσεις τους σε κάθε ημιτελικό θα παρεμβάλλονται ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες χώρες του Ημιτελικού.

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εδώ. Μια μεγάλη αλλαγή έρχεται και για το “παράθυρο” ψηφοφορίας του φετινού Μεγάλου Τελικού.

Το Σάββατο 11 Μαΐου, η ψηφοφορία θα ανοίξει λίγο πριν την εκτέλεση του πρώτου τραγουδιού. Οι θεατές στο σπίτι θα μπορούν να ψηφίζουν καθώς ερμηνεύονται τα κομμάτια, αντί να περιμένουν έως ότου παρουσιαστούν όλες οι συμμετοχές, όπως συνέβαινε από τότε που εισήχθη η ψηφοφορία του κοινού το 1997 (εκτός από το 2010 και το 2011 που ξεκινούσε η ψηφοφορία στην έναρξη του Τελικού).

Επιπλέον, οι τηλεθεατές σε χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό (Rest of The World) θα έχουν πλέον σχεδόν 24 ώρες για να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια πριν ξεκινήσει το κάθε ζωντανό σόου.

Η διαδικτυακή ψηφοφορία θα ανοίξει για τον Υπόλοιπο Κόσμο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης πρόβας για τους ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό, το προηγούμενο βράδυ, και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να ξεκινήσουν οι ζωντανές εμφανίσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, θα υπάρξει μια ακόμη μεγάλη αλλαγή που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα…

Eurovision 2024: Την Πέμπτη 9 Μαΐου η πρώτη “μάχη” της Μαρίνας Σάττι

Αλλαγή φρουράς φέτος στον σχολιασμό της Eurovision, καθώς δύο νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν ρόλο σχολιαστών του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού.

Φέτος, πίσω από τα μικρόφωνα του σχολιασμού, στις βραδιές του Α’ και του Β’ Ημιτελικού (7 και 9 Μαΐου αντίστοιχα) αλλά και στον Μεγάλο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας, θα βρίσκονται ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα.

Οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, τα 37 τραγούδια και τους καλλιτέχνες που θα τα ερμηνεύσουν στο Malmö Arena της Σουηδίας, στους δύο Ημιτελικούς και στον Μεγάλο Τελικό.

Σημειώνεται ότι η Μαρίνα Σάττι θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού, ενώ η Κύπρος με τη Σήλια Καψή στο πρώτο μισό του Α’ Ημιτελικού.

Η ακριβής σειρά εμφάνισης θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές σε μεταγενέστερο χρόνο.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα