Γιώργος Τόλιος: Όσα είχε πει για τις Τρύπες στο NEWS 24/7

Διαβάζεται σε 3'
O Γιώργος Τόλιος
O Γιώργος Τόλιος ALEXANDROS AVRAMIDIS

Ο Γιώργος Τόλιος σε συνέντευξη που είχε δώσει στο NEWS 24/7 είχε μιλήσει πρώτη πρόβα με τις Τρύπες, τις ιστορίες πίσω από τα “μεγάλα” τραγούδια αλλά και για τους τσακωμούς.

O ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος Τρύπες, Γιώργος Τόλιος, ο οποίος έφυγε από την ζωή ξαφνικά στα 58 του, άφησε αναμφίβολα πίσω του ένα μεγάλο καλλιτεχνικό έργο.

Ο αγαπημένος ντράμερ, σε συνέντευξή που είχε δώσει στον Κώστα Μανιάτη στο NEWS 24/7, είχε μιλήσει για την πρώτη του επαφή με τις Τρύπες αλλά και για την πρώτη τους πρόβα σε ένα υπόγειο.

Η Θεσσαλονίκη έχει διάφορα σημεία στα οποία συναντιέσαι με ανθρώπους του σιναφιού σου, είχα επαφή με τις Τρύπες από πριν -είχαμε φάει παρέα, είχαμε πιει μπύρες, τα ‘ξερα τα παιδιά. Δημιουργήθηκε πρόβλημα με τον Φλωροσκούφη που έφυγε για φαντάρος μετά τον πρώτο δίσκο, τα παιδιά έπαιξαν για ένα διάστημα με τον Γιώργο Δημητριάδη, έναν άλλον ντράμερ ο οποίος όμως δεν είχε πολύ σκληρό χτύπημα. Οπότε μετά από ένα εξάμηνο που έπαιξε ο Γιώργος, δοκίμασαν με εμένα και ευχαριστήθηκαν πολύ“.

Η πρώτη πρόβα ήταν στο υπόγειο του σπιτιού του Τσακαλίδη, ο οποίος είχε την Ano Kato Records που έβγαλε τον πρώτο δίσκο. Έμενε κοντά στα πανεπιστήμια και εκεί είχαν τα παιδιά το στούντιο”.

Πώς “πήγε” στις Τρύπες το “Ακούω την Αγάπη”

Ο Γιώργος Τόλιος στην συνέντευξή του είχε μιλήσει ακόμη και για το θρυλικό τραγούδι του συγκροτήματος “Ακούω την Αγάπη”.

“Πήγα μια μέρα στα παιδιά και τους είπα ακούστε ένα πολύ ωραίο beat που έχω φτιάξει και τους έπαιξα όλη την ακολουθία του τραγουδιού, και με τα σπασίματα, και με τις αλλαγές, με τα πάντα. Και έτσι, επειδή τους άρεσε όντως πάρα πολύ επί τόπου ξεκινήσανε να παίζουνε πράγματα. Μπορώ να σου πω ότι μέσα σε μιάμιση, δύο ώρες είχε βγει το “Ακούω την Αγάπη”.

Στην ερώτηση αν υπήρχαν άλλα τραγούδια που να χτίστηκαν έτσι και που προφανώς εμείς δεν έχουμε ιδέα, είχε αναφέρει τους ροκ ύμνους “Δώσμου λίγη ακόμα αγάπη” και “Δεν χωράς πουθενά”.

Ήμασταν πάρα πολύ ωραία παρέα και γι’ αυτό περνούσαμε ωραία και στις εκδρομές, στις συναυλίες και γι’ αυτό βγήκαν κι όλα αυτά τα υπέροχα τραγούδια, γιατί και μεταξύ μας υπήρχε πολλή αγάπη” είχε πει στην ίδια συνέντευξη.

Μιλώντας για το ολόδικό του τραγούδι το “Αέρας” είχε πει: “Το μικρόβιο πάντα το είχα και μου άρεσε πάρα πολύ να γράφω, αλλά τα κρατούσα για μένα […] Εκεί πλέον μετά από τόσα χρόνια ήθελα κι εγώ να αφιερώσω στη ζωή κάτι από όλη αυτήν την ομορφιά που μου χάρισε, γιατί στη ουσία ο “Αέρας” αυτό είναι, ένας ύμνος στη ζωή και στην ομορφιά. Γι’ αυτό και χρησιμοποίησα όλους αυτούς τους ήχους μέσα σαν επιστέγασμα των στίχων. Περιέχει μέσα ήχους από ζώα, από κουδουνίσματα ποδηλάτου, από μπουρμπουλήθρες, από άλογα που χλιμιντρίζουν, από πάρα πολύ ωραίες ζεστές στιγμές.”

“Υπήρχαν στιγμές που μαλώσαμε, αλλά πάντα προχωρούσαμε παρακάτω”

Ερωτηθείς αν υπήρχαν κακές στιγμές στο γκρουπ είχε δηλώσει: “Υπήρχαν και στιγμές που διαφωνήσαμε, μαλώσαμε, υπήρχαν εντάσεις, γιατί κακά τα ψέματα και η σχέση ενός γκρουπ είναι μία σχέση η οποία περνάει από όλες τις κλίμακες που περνάει κάθε σχέση, δηλαδή έχει την ομορφιά της, έχει όμως και τις στιγμές που δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη.

Όταν όμως ο μέσος όρος είναι η αγάπη, πάντα αυτά ξεπερνιούνται. Πάντα προχωρούσαμε παρακάτω. Μπορεί να ερχόταν μια έκρηξη αλλά περισσότερο λειτουργούσε σαν αποσυμπίεση παρά σαν τραύμα.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα