Πέθανε ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος Τρύπες

Διαβάζεται σε 3'
Ο Γιώργος Τόλιος
Ο Γιώργος Τόλιος ALEXANDROS AVRAMIDIS

Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 58 ετών ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος Τρύπες.

 

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 58 του χρόνια ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος Τρύπες, σκορπώντας θλίψη στους κοντινούς του ανθρώπους και όσους αγάπησαν τις Τρύπες.

Ο Γιώργος Τόλιος το 1985 πήρε θέση του Κώστα Φλωροσκούφη στα τύμπανα του συγκροτήματος και οι ζωντανές τους εμφανίσεις στην Αθήνα, στο club Rodeo, στο Κύτταρο και στο Λυκαβηττό, όπου παίζουν πριν από τον Πουλικάκο, τους καθιερώνουν στην συνείδηση του κοινού σαν την πιο δυναμικά ανερχόμενη rock μπάντα στην Ελλάδα. Το τραγούδι τους Ταξιδιάρα Ψυχή γίνεται το αγαπημένο των ακουλουθητών της εναλλακτικής τότε ροκ σκηνής.

Η είδηση διαδόθηκε μεταξύ των φίλων του γνωστού μουσικού που ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Τόλιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως και τα υπόλοιπα μέλη των Τρυπών. Μεγαλωμένος μέσα στα γήπεδα λόγω του πατέρα του, που ήταν αρχηγός της Δόξας Δράμας τη δεκαετία του ‘50, στο δίλημμα ντράμερ ή δεξί εξτρέμ, έδωσε την ίδια απάντηση με τον αδερφό του, Πάνο, για να προκαλέσουν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συμπτώσεις στην ιστορία της ελληνικής μουσικής: δύο αδέρφια να κρατάνε τις μπαγκέτες στα δύο μεγαλύτερα ελληνικά ροκ γκρουπ.

Όταν ο Γιώργος Τόλιος θα έβγαζε τον τρίτο του δίσκο με τις Τρύπες, ο αδερφός του Πάνος θα έβγαζε τον πρώτο του με τα Ξύλινα Σπαθιά, και κατά καιρούς, ο ένας θα έπαιζε συμπληρωματικά κρουστά στην μπάντα του άλλου.

Πώς “πήγε” στις Τρύπες το “Ακούω την Αγάπη”

Ο Γιώργος Τόλιος εξομολογείται στη συνέντευξή του στον Κώστα Μανιάτη στο NEWS 24/7 για το θρυλικό τραγούδι του συγκροτήματος “Ακούω την Αγάπη”: “Πήγα μια μέρα στα παιδιά και τους είπα ακούστε ένα πολύ ωραίο beat που έχω φτιάξει και τους έπαιξα όλη την ακολουθία του τραγουδιού, και με τα σπασίματα, και με τις αλλαγές, με τα πάντα. Και έτσι, επειδή τους άρεσε όντως πάρα πολύ επί τόπου ξεκινήσανε να παίζουνε πράγματα. Μπορώ να σου πω ότι μέσα σε μιάμιση, δύο ώρες είχε βγει το “Ακούω την Αγάπη”.

Στην ερώτηση αν υπήρχαν άλλα τραγούδια που να χτίστηκαν έτσι και που προφανώς εμείς δεν έχουμε ιδέα, ανέφερε τους ροκ ύμνους “Δώσμου λίγη ακόμα αγάπη” και “Δεν χωράς πουθενά”.

Ήμασταν πάρα πολύ ωραία παρέα και γι’ αυτό περνούσαμε ωραία και στις εκδρομές, στις συναυλίες και γι’ αυτό βγήκαν κι όλα αυτά τα υπέροχα τραγούδια, γιατί και μεταξύ μας υπήρχε πολλή αγάπη” είχε πει στην ίδια συνέντευξη.

Μιλώντας για το ολόδικό του τραγούδι το “Αέρας” είχε πει: “Το μικρόβιο πάντα το είχα και μου άρεσε πάρα πολύ να γράφω, αλλά τα κρατούσα για μένα […] Εκεί πλέον μετά από τόσα χρόνια ήθελα κι εγώ να αφιερώσω στη ζωή κάτι από όλη αυτήν την ομορφιά που μου χάρισε, γιατί στη ουσία ο “Αέρας” αυτό είναι, ένας ύμνος στη ζωή και στην ομορφιά. Γι’ αυτό και χρησιμοποίησα όλους αυτούς τους ήχους μέσα σαν επιστέγασμα των στίχων. Περιέχει μέσα ήχους από ζώα, από κουδουνίσματα ποδηλάτου, από μπουρμπουλήθρες, από άλογα που χλιμιντρίζουν, από πάρα πολύ ωραίες ζεστές στιγμές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα