Η Beth Hart στο Θέατρο Βράχων – Πώς κατάλαβε ποιοι είναι οι Led Zeppelin

Η Beth Hart στο Θέατρο Βράχων – Πώς κατάλαβε ποιοι είναι οι Led Zeppelin
Η Beth Hart Greg Watermann

Η rock star από το Λος Άντζελες επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο 4 Ιουνίου, για μία μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων - Και με τραγούδια των Led Zeppelin.

Έχει έναν πόλεμο στο μυαλό της από τότε που ήταν παιδί. Έτσι περιγράφει σε συνέντευξή της η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Beth Hart το καύσιμο που τροφοδοτεί τη ροκ “παραζάλη” της. Πέρασαν τρία χρόνια από την τελευταία της συναυλία στην Ελλάδα και όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί ακόμα θυμούνται τη Hart να γίνεται ένα με το κοινό, κατεβαίνοντας από τη σκηνή ανάμεσα στον κόσμο.

Η rock star από το Λος Άντζελες επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο 4 Ιουνίου, για μία μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων με τα early bird εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί.

Με το νέο της album “A Tribute to Led Zeppelin”, το οποίο κυκλοφόρησε στις 25 Φεβρουαρίου, στις αποσκευές της, η Beth Hart, με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή της ξεκινάει την άνοιξη το “Thankful Tour” από την Αμερική και στο πέρασμά της από την Ευρώπη προσγειώνεται για μια και μοναδική βραδιά στην Αθήνα.

Οι Led Zeppelin που δεν ήθελε να τραγουδήσει

Σε συνέντευξή της στο loudersound.com για το νέο της άλμπουμ στο η Beth Hart (που έκλεισε πριν λίγες ημέρες τα 50) είναι απόλυτα ειλικρινής και ακομπλεξάριστη όταν λέει ότι ο δίσκος προέκυψε από τις δύσκολες στιγμές του lockdown… αλλά η ίδια δεν ήταν φαν του συγκροτήματος. “Δεν έχω άλμπουμ των Zeppelin. Οι επιλογές είναι του συνεργάτη μου Rob Cavallo. Συγκέντρωσε τους μουσικούς. Είναι το δικό του όραμα. Το μόνο που έκανα είναι να το τραγουδήσω. Και δεν το πίστευα πόσο καλή με έκανε να ακούγομαι. Δεν είχα ιδέα για την ιδιοφυΐα του Jimmy Page. Ούτε πόσο μορφωμένος και καλοδιαβασμένος ήταν ο Robert Plant- το ακούς καθαρά στους στίχους του. Έκλαψα όταν με άκουσα στο ‘Babe, I’m Gonna Leave You’ γιατί σκέφτηκα τον μπαμπά μου“. (Ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένεια, όταν εκείνη ήταν έξι ετών).

Διαδοχικές sold out συναυλίες σε Αμερική, Ασία, Αυστραλία και Ευρώπη, υποψηφιότητες Grammy, 17 επιτυχημένα άλμπουμ και φυσικά συνεργασίες με τεράστια μουσικά ονόματα συνθέτουν τη δυναμική πορεία της Beth Hart στον χώρο της blues και της rock μουσικής. Γνωστή για τον δυναμισμό και το πάθος της, για περισσότερο από δύο δεκαετίες δίνει την ψυχή της πάνω στη σκηνή και μαγεύει με τις δυνατότητες της φωνής της και την αστείρευτη ενέργειά της.

Μετά από την υποχρεωτική συναυλιακή αποχή, διανύει μία από τις πιο δυναμικές περιόδους της καριέρας της, ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο, καθηλώνοντας το κοινό σε κάθε της εμφάνιση. Δηλώνει ευγνώμων (thankful) και είναι έτοιμη να μας rockάρει όπως παλιά.

“Θα τραγουδάω ακόμα και για τρία άτομα σε μία γωνία του δρόμου”

Δεν πρόκειται ποτέ να αποσυρθώ από τη μουσική. Θα είμαι σαν τον Buddy Guy (γνωστός μουσικός των μπλουζ); 85 ετών και θα παίζω ακόμα. Ακόμα και για τρία άτομα σε μία γωνία του δρόμου. Δεν μπορώ να σταματήσω ποτέ. Είναι η θεραπεία μου ” λέει η Beth Hart και υπόσχεται άλλους δύο-τρεις επόμενους δίσκους σε χρόνο dt. Η πανδημία την έκλεισε στο σπίτι, αλλά ήταν και μία καλή ευκαιρία να δημιουργήσει μουσική.

Στην πανδημία δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι. Δεν κοιμόμουν. Πολλά έβλεπα στην τηλεόραση. Ο ρατσισμός, η covid, οι άνθρωποι πέθαιναν μόνοι, οι θεωρίες συνωμοσίας… όλα βγήκαν στη φόρα. Όλοι έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, σωστά; Όλα τα καλά και όλα τα άσχημά σου αποκαλύφθηκαν. Τηλεφώνησα στον μάνατζέρ μου και του είπα: “Yo! Τώρα θέλω να κάνω το άλμπουμ των Zeppelin“. Της το είχαν προτείνει και παλαιότερα, αλλά δεν ήθελε να το κάνει.

Δεν ήθελα να το κάνω. Hard rock; Το πέρασα στα νιάτα μου. Ντυνόμουν σαν μάγκας, και έκανα τον άντρα στη σκηνή γιατί έτσι αισθανόμουν ασφαλής. Μετά από αγωγή και πολλή ψυχοθεραπεία απομακρύνθηκα από την hard rock. Και δεν ήθελα να επιστρέψω. Δεν ήθελα να επισκεφθώ το τραύμα που με έκανε να ροκάρω χωρίς να θέλω καν να είμαι γυναίκα“.

Αυτή η μουσική ήταν συνδεδεμένη με μία άλλη φάση της ζωής της – πολύ δύσκολη – που δεν θα ήθελε να θυμάται. Τελικά όμως το άλμπουμ ηχογραφήθηκε, κυκλοφόρησε και κάποια κομμάτια σίγουρα θα ακούσουμε στην Αθήνα.

Info: Την συναυλία στην Αθήνα το Σάββατο 4 Ιουνίου θα ανοίξει η soul ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Σιετή από τη Θεσσαλονίκη, frontwoman των Souled Out, με ένα blues, soul και funk πρόγραμμα που περιλαμβάνει original συνθέσεις της μπάντας, αλλά και αγαπημένες διασκευές. Μαζί της θα είναι ο Τάσος Κορκόβελος στα πλήκτρα και ο Πάρης Παπαδόπουλος στην κιθάρα.

Θέατρο Βράχων Βύρωνα, Opening act: Αλεξάνδρα Σιετή, Τιμές εισιτηρίων: (Τα early birds εξαντλήθηκαν), Προπώληση: 32€, Ταμείο: 37€, Προπώληση: ticketservices.gr.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα