Η Τσετσίλια Μπαρτόλι με γένια στο εξώφυλλο του νέου της άλμπουμ

Τσετσίλια Μπαρτόλι
Τσετσίλια Μπαρτόλι YOUTUBE

Η διάσημη σοπράνο εικονίζεται στο εξώφυλλο με μια μαύρη γενειάδα, για να τιμήσει έναν περίφημο καστράτο του 18ου αιώνα. Κάποιοι όμως δεν δίστασαν να την συγκρίνουν με την Κοντσίτα Βουρστ.

Η Ιταλίδα ντίβα Τσετσίλια Μπαρτόλι προκάλεσε αναταραχή στους θαυμαστές της με τη φωτογραφία που κοσμεί το νέο της άλμπουμ: η διάσημη σοπράνο εικονίζεται στο εξώφυλλο με μια μαύρη γενειάδα, για να τιμήσει έναν περίφημο καστράτο του 18ου αιώνα.

Κάποιοι όμως δεν δίστασαν να την συγκρίνουν με την Κοντσίτα Βουρστ.

ADVERTISING

Η δισκογραφική εταιρεία Decca Classics ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ της Μπαρτόλι, με το οποίο θέλει να τιμήσει τον Φαρινέλι, τον διασημότερο καστράτο τραγουδιστή της όπερας.

Στο εξώφυλλο εικονίζεται η τραγουδίστρια με μια ψεύτικη μαύρη γενειάδα και τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στο γυμνό στήθος της. Η Decca έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από το φώτοσοπ.

Η φωτογραφία δίχασε τους θαυμαστές της 53χρονης Μπαρτόλι: κάποιοι νόμιζαν ότι επρόκειτο για αστείο, άλλοι υπενθύμισαν ότι οι καστράτοι δεν είχαν γένεια, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι τους θύμισε την Αυστριακή τραγουδίστρια με τα μούσια, Κοντσίτα Βουρστ.

Ο Κάρλο Μπόσκι, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Φαρινέλι (1705-1782) έγινε διάσημος για τη μοναδική φωνή του και θριάμβευσε σε πολλά θέατρα σε όλη την Ευρώπη.

Το μουσικό φαινόμενο των καστράτων εμφανίστηκε γύρω στα μισά του 16ου αιώνα και εξαφανίστηκε στις αρχές του 20ού.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
SHARE:

24Media Network