Κώστας Μαντζόπουλος: Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής και μουσικός – Είχε τραγουδήσει στο “Ρεμπέτικο” του Ξαρχάκου

Κώστας Μαντζόπουλος: Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής και μουσικός – Είχε τραγουδήσει στο “Ρεμπέτικο” του Ξαρχάκου

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή στις αρχές Φεβρουαρίου ο Κώστας Μαντζόπουλος, τραγουδιστής και μουσικός με σπουδαίο έργο.

Ενας τραγουδιστής και μουσικός που έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό τραγούδι πλάι σε πολύ μεγάλα ονόματα του ρεμπέτικου-και όχι μόνο-τραγουδιού, ο Κώστας Μαντζόπουλος, δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Αφησε την τελευταία πνοή στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ όπου ζούσε μαζί με την οικογένειά του σε ηλικία 72 ετών στις 2 Φεβρουαρίου, πέντε ημέρες πριν τα γενέθλιά του, όπως έκανε γνωστό η σύζυγό του.

Το μουσικό ταλέντο του Μαντζόπουλου, ο οποίος έπαιζε καταπληκτική κιθάρα, το ανακάλυψε ο σπουδαίος Κώστας Χατζής όταν ο Μαντζόπουλος ήταν ήδη 20 χρονών, στις αρχές της δεκαετίας του 70.

Δούλεψε επί σειρά ετών στο θρυλικό “Περιβόλι του Ουρανού” στην Πλάκα και ως τραγουδιστής έκανε πολύ σημαντικές συνεργασίες με τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Κώστα Χατζή, την Πόλυ Πάνου, τον Γιώργο Νταλάρα και τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Τραγούδησε σε πολύ σημαντικά έργα της ελληνικού τραγουδιού, όπως το “Ρεμπέτικο” του Σταύρου Ξαρχάκου και του Νίκου Γκάτσου (από την ομώνυμη ταινία του Κώστα Φέρρη)

Στις ΗΠΑ μετακόμισε μόνιμα το 1986 όπου δούλεψε σε τοπικά μαγαζιά παίζοντας και τραγουδώντας ελληνικό τραγούδι ενω αποσύρθηκε από τον καλλιτεχνικό χώρο το 2010.

Από τους δύο γάμους του απέκτησε τέσσερις κόρες, την Ελένη, την Αλεξία, την Αδαμαντία και τη Δήμητρα.

Παρακάτω θα τον ακούσετε σε μία συγκλονιστική ερμηνεία στο “Βγήκε ο χάρος να ψαρέψει” του Σταύρου Ξαρχάκου από την παράσταση “Αμάν Αμην”.

Και εδώ στην “Αμφιάλη” από το “Ρεμπέτικο”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα