Μία ρεμπέτικη βόλτα στον κόσμο του Ρεμπώ

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης

Στις 13 Σεπτεμβρίου στο λόφο των Νυμφών στο Αστεροσκοπείο, ο Παντελής και ο Μιχάλης Καλογεράκης απαγγέλουν και ερμηνεύουν άλλοτε ρεμπέτικα τραγούδια, κι άλλοτε τις επιστολές των δυο ποιητών έχοντας στο πλευρό τους τη Λένα Κιτσοπούλου.

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης είναι από τους νέους καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν για το ταλέντο, και τη μουσική τους τόλμη. Το καλοκαίρι του 2016 τα δύο αδέλφια ξεκίνησαν τη μελέτη της αλληλογραφίας του Ρεμπώ με τον Βερλαίν, όπου μέσα από τις επιστολές αυτές ξεδιπλωνόταν η πορεία της ερωτικής τους σχέσης.

Η καλλιτεχνική τους ανησυχία για τη μελοποίηση αυτών των επιστολών δεν έμεινε εκεί. Μετουσιώθηκε σε μία εξαιρετικά τολμηρή ιδέα και επιχείρησαν να τις παντρέψουν με ρεμπέτικα τραγούδια, δημοφιλή αλλά και λιγότερα γνωστά στο ευρύ κοινό.

ADVERTISING

Το αποτέλεσμα; Μία συνομιλία, μια περιγραφή αλλά ταυτόχρονα και ένας σχολιασμός της θυελλώδους αυτής σχέσης μέσα από την ερωτική θεματολογία των κλασικών ρεμπέτικων.

Κάπως έτσι γεννήθηκαν τα Ρεμπώτικα: Βασικός άξονας του δίσκου είναι οι σημαντικοί σταθμοί της πενταετούς σχέσης των δύο ανδρών μέσα από 9 επιστολές τους που μεταλλάχθηκαν σε 9 ρεμπώτικα τραγούδια: από την πρώτη επιστολή τον Σεπτέμβρη του 1871 που αποστέλλει ο Ρεμπώ στον 27χρονο Πώλ Βερλαίν, που ζούσε νιόπαντρος στο Παρίσι με την έγκυο γυναίκα του μέχρι και την τελευταία τους συνάντηση το 1875, από τη γνωριμία τους μέχρι και το χωρισμό τους.

Στις 13 Σεπτεμβρίου στο λόφο των Νυμφών στο Αστεροσκοπείο, ο Παντελής και ο Μιχάλης Καλογεράκης απαγγέλουν και ερμηνεύουν άλλοτε ρεμπέτικα τραγούδια, κι άλλοτε τις επιστολές των δυο ποιητών έχοντας στο πλευρό τους τη Λένα Κιτσοπούλου.

Μη χάσετε τη συναυλία αυτή. Εμείς είχαμε την τύχη να ακούσουμε αυτή τη νέα τους δουλειά τον Ιούλιο στον ίδιο χώρο και περάσαμε μαγικά.

Σταθμοί της παράστασης αυτής είναι τα ρεμπέτικα τραγούδια όπως: Λόγια ανταλλάξαμε βαριά (Στίχοι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, μουσική: Τώνης Μαρούδας), Η Καταιγίδα (Στίχοι, μουσική: Τόλης Χάρμας), Ο Αντώνης ο Βαρκάρης (Στίχοι: Οικονόμου Πιπίτσα, μουσική: Περιστέρης Σπύρος), Το Παλιόπαιδο (Στίχοι: Σωτηρία Μπέλλου, μουσική: Γαβριήλ Μαρίνος), Μονά ζυγά (Στίχοι: Δημήτρης Γιαννουκάκης, μουσική: Μιχάλης Σουγιούλ), Θα φύγω, θα με χάσεις (Στίχοι, μουσική: Γιώργος Μητσάκης).

Την ενορχήστρωση του δίσκου υπογράφει ο σταθερός συνεργάτης του Απόστολος Κίτσος.

Ταυτότητα παράστασης

Ερμηνεία : Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης, Λένα Κιτσοπούλου/Μουσικοί : Χρίστος Θεοδώρου, πιάνο/ Μιχάλης Καλογεράκης, κιθάρα Αλέξης Στενάκης, κλαρινέτο, σαξόφωνο, Στράτος Γκρίντζαλης, μπουζούκι, μαντολίνο/ Ηχος : Θάνος Καλέας/ Φωτογράφιση: Αγγελής Τσότρας

Ιnfo

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:00| Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30/ Τόπος: Αστεροσκοπείο Αθηνών | Λόφος Νυμφών | Θησείο | τηλ. 2103490000 | www.noa.gr /Μετά το τέλος της συναυλίας θα γίνει νυχτερινή παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Δωρίδη στον έναστρο ουρανό/ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 15€ (θέσεις περιορισμένες)/ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ Ticketservices | Public

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συναυλίες
SHARE:

24Media Network