Οι Metallica θα παίξουν για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία και κάποιοι αντέδρασαν

Διαβάζεται σε 3'
Οι Metallica θα παίξουν για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία και κάποιοι αντέδρασαν
Metallica Promo Photo

Οι Metallica θα γίνουν το πρώτο μεγάλο metal συγκρότημα που θα παίξει στη Σαουδική Αραβία, αλλά κάποιοι οπαδοι τους δεν χαίρονται ιδιαίτερα με την απόφαση του συγκροτήματος.

Οι Metallica ανακοίνωσαν ότι η τελευταία τους συναυλία για το 2023, θα πραγματοποιηθεί σε μουσικό φεστιβάλ στη Σαουδική Αραβία, τον επόμενο μήνα. Το συγκρότημα θα είναι headliner στην εναρκτήρια βραδιά του τριήμερου φεστιβάλ Soundstorm στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας στις 14 Δεκεμβρίου και ενημέρωσαν για την εμφάνισή τους μέσα από τα social media.

Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με το 2023, καθώς μόλις μας δόθηκε μια καταπληκτική ευκαιρία να εμφανιστούμε σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στο οποίο δεν έχουμε παίξει ποτέ σε ένα μέρος του κόσμου που σπάνια καταφέρνουμε να επισκεφτούμε“, έγραψαν. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου θα είμαστε η πρώτη hard rock μπάντα που θα παίξει ποτέ στο Soundstorm Festival του MDLBeast στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας”.

Άλλοι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ είναι οι: Pharrell Williams, Chris Brown, H.E.R. και Black Eyed Peas. Η εμφάνιση αυτή καθιστά τους Metallica ως το πρώτο μεγάλο metal σχήμα που εμφανίζεται σε δημόσια εκδήλωση στη Σαουδική Αραβία, μια χώρα που το metal δεν γνωρίζει και μεγάλες … πιένες! Σύμφωνα με το Consequence of Sound, οι Metallica έπαιξαν για πρώτη φορά σε χώρα της Μέσης Ανατολής το 2011 στο Etihad Park στο Abu Dhabi.

Οι επόμενες συναυλίες των Metallica στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους “M72” θα είναι το ευρωπαϊκό σκέλος που θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2024. Αργότερα μέσα στη χρονιά, το συγκρότημα θα κατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ για να παίξει μια σειρά από headlining ημερομηνίες.

Παρόλο που το συγκρότημα γράφει ιστορία με την εμφάνισή του στο Ριάντ, η κίνηση αυτή δίχασε τους φανς πολλοί από τους οποίους θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε οι Metallica να παίξουν στη Σαουδική Αραβία, μία χώρα η οποία έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών, των δημοσιογράφων και της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Πρόσφατα, ο Rod Stewart αποκάλυψε ότι απέρριψε μια μεγάλη πρόταση να εμφανιστεί στη Σαουδική Αραβία εξαιτίας των θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας. “Είμαι ευγνώμων που έχω τη δυνατότητα να επιλέξω αν θα εμφανιστώ ή όχι στη Σαουδική Αραβία. Τόσοι πολλοί πολίτες εκεί έχουν εξαιρετικά περιορισμένες επιλογές… οι γυναίκες, η LGBTQ κοινότητα, ο Τύπος. Θα ήθελα η επιλογή μου να μην πάω… να φωτίσει τις αδικίες εκεί και να πυροδοτήσει θετικές αλλαγές“, είχε δηλώσει ο Steward στην Daily Mirror.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Stewart χρησιμοποιεί αρνείται τέτοιου είδους πρόταση. Προηγουμένως αποκάλυψε ότι απέρριψε σχεδόν ;ένα εκατομμύριο λίρες για να εμφανιστεί στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, επειδή “δεν είναι σωστό”. Πέρυσι, η Dua Lipa διέψευσε τις φήμες ότι θα εμφανιζόταν στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και κάλεσε τη χώρα να “εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ανέλαβε όταν κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο“.

Το 2019, η Nicki Minaj είχε ακυρώσει μια προγραμματισμένη εμφάνιση σε ένα μουσικό φεστιβάλ στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας, την Τζέντα, εκφράζοντας την υποστήριξή της στα δικαιώματα των γυναικών και των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα