Οι punk Ιρλανδοί The Undertones έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι punk Ιρλανδοί The Undertones έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
The Undertones Promo photo

Οι The Undertones, ένα από τα πιο αγαπημένα και επιτυχημένα punk συγκροτήματα όλων των εποχών, έρχονται στο Gagarin 205.

Οι The Undertones, ένα από τα πιο αγαπημένα και επιτυχημένα punk συγκροτήματα όλων των εποχών, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα εμφανιστούν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο Gagarin 205.

Το συγκρότημα σχηματίστηκε στο Derry της Βόρειας Ιρλανδίας το 1974 και τα μέλη του συγκροτήματος έμαθαν να παίζουν μαζί ροκ εν ρολ διαβάζοντας τα περιοδικά της εποχής όπως το NME και ακούγοντας την εκπομπή του John Peel στο BBC Radio One, γνωστό για το εκλεκτικό του γούστο στη μουσική εκείνη την εποχή.

Η πρώτη ηχογράφηση του συγκροτήματος οδήγησε και στην πρώτη μεγάλη επιτυχία του, το δημοφιλές «Teenage Kicks» που κυκλοφόρησε το 1978 από την δισκογραφική εταιρεία Good Vibrations του Terri Hooley στο Μπέλφαστ. Ένα αντίγραφο στάλθηκε στον θρυλικό John Peel και του άρεσε τόσο πολύ το κομμάτι που το έπαιξε στη ραδιοφωνική του εκπομπή.

Οι Undertones ανήκουν σε μια κατηγορία συγκροτημάτων όπως οι Buzzcocks και οι Ramones που 45 χρόνια πριν δημιούργησαν ένα αναπτυσσόμενο «υποείδος» που επαναστάτησε ενάντια στο ίδιο το πανκ, διατηρώντας το στοιχείο του ακατέργαστου και ωμού ήχου.

Το 1983 οι Undertones διαλύθηκαν και τα μέλη ακολούθησαν διαφορετικές πορείες, ωστόσο επανενώθηκαν το 1999 χωρίς τον Feargal Sharkey όποτε και κυκλοφόρησαν ένα LP με νέα τραγούδια με τίτλο «Get What You Need», το οποίο έλαβε πολύ καλές κριτικές από δημοφιλή μουσικά περιοδικά όπως το Q, το Uncut, το Rolling Stone και το Hot Press.

Το 2018 σηματοδότησε την 40η επέτειο από την κυκλοφορία του «Teenage Kicks» με το συγκρότημα να κυκλοφορεί ένα box set βινυλίων στην Record Store Day με τα 13 αρχικά singles τους από την κλασική πρώιμη περίοδό τους: 1978-1983.

The Undertones Promo αφίσα

Οι Undertones ξεκινούν μια εκτεταμένη ευρωπαϊκή περιοδεία για την προώθηση του τελευταίου τους άλμπουμ «Dig What You Need» ενώ παράλληλα θα παρουσιάσουν ένα σετ από τραγούδια όλων των προηγούμενων άλμπουμ τους, όπως “Get Over You”, “Jimmy Jimmy”, “My Perfect Cousin”, “Teenage Kicks” κ.ά.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Vaxtones – το νεοσύστατο ελληνικό συγκρότημα που ανακατεύει pop νεοψυχεδέλεια & με punk επιρροές και αποτελούν οι Ελένη -aka Etten- Τζαβάρα (των Film), ο κιθαρίστας Θάνος Αμοργινός (των The Last Drive και The Earthbound), ο μπασίστας Χρήστος Ζώης (των Hi Rollers, Jitterbugs και The Rockets), ο ντράμερ Νίκος Φωτίου (των Raindogs), ο Παναγιώτης Λουκουμάς (με θητεία στους Sunsteps, Xaxakes, Scopitone) και ο Δημήτρης Βόγλης (των Scopitone)

Πληροφορίες

  • The Undertones / Σάββατο 11 Νοεμβρίου
  • Gagarin 205 Live Music Space (Λιοσίων 205)
  • Doors Open: 20:00 / Opening Act – The Vaxtones
  • Τιμή Εισιτηρίων: €25 – Εισιτήρια viva.gr.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα