Olivia Rodrigo: Το κορίτσι των Grammys μεγάλωσε με ροκ και TikTok

Olivia Rodrigo: Το κορίτσι των Grammys μεγάλωσε με ροκ και TikTok
H Ολίβια Ροντρίγκο Jordan Strauss/AP

Ποια είναι η 19χρονη Olivia Rodrigo που "ξεσήκωσε" τα Grammys με τη φρεσκάδα και το ταλέντο της; Πήρε τρία βραβεία και έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.

Στα φετινά βραβεία Γκράμι την αποκάλεσαν “το αντίπαλο δέος της Μπίλι Άιλις” και δεν είχαν άδικο! Η 19χρονη Ολίβια Ροντρίγκο (Olivia Rodrigo) ήταν το πρόσωπο της βραδιάς, και έφυγε από την τελετή παρέα με τρία βραβεία, ανάμεσα στα οποία το πιο σημαντικό για εκείνη. Το Γκράμι του Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη!

Σχολιάζοντας τη βράβευσή της και αφού φωτογραφήθηκε με όλους τους διάσημους φίλους της στην αίθουσα, η 19χρονη είπε χαμογελώντας: “Το μεγαλύτερο όνειρό μου πραγματοποιήθηκε, σας ευχαριστώ τόσο πολύ”. Το περιοδικό Time την αποκάλεσε “Καλλιτέχνη της Χρονιάς” το 2021 και το Billboard, “Γυναίκα της Χρονιάς” για το 2022. Και αυτή είναι μόνο η αρχή!

Ολίβια Ροντρίγκο – Από μικρή με No Doubt, White Stripes και Smashing Pumpkins

Η Olivia Isabel Rodrigo γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου στη Murrieta, της Καλιφόρνια. Γονείς της, η καθηγήτρια Τζένιφερ (με καταγωγή από την Ιρλανδία) και ο οικογενειακός σύμβουλος και θεραπευτής, Κρις (με καταγωγή από τις Φιλιππίνες).

Ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής και τραγουδιού ήδη από την ηλικία των 6 ετών, συμμετέχοντας παράλληλα στις θεατρικές παραστάσεις. Το ταλέντο και η ομορφιά δεν κρύβονται… και η Ολίβια πολύ σύντομα βρέθηκε να διαγωνίζεται σε τοπικά φεστιβάλ και σόου ταλέντων, κατακτώντας τις πρώτες θέσεις.

Η Ολίβια Ροντρίγκο AP

Όταν η Ολίβια ήταν μικρή η μητέρα της της έβαζε να ακούσει ροκ μουσική και συγκροτήματα όπως οι No Doubt, οι White Stripes και οι Smashing Pumpkins. Στο μυαλό της Ολίβια γεννήθηκαν οι πρώτοι μικροί θεοί της μουσικής. Έγραφε τα δικά της τραγούδια από νεαρή ηλικία και αυτό τη βοήθησε πολύ στην μετέπειτα μουσική της εξέλιξη.

Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, τα οποία σιχαινόταν. Πολύ αργότερα κατάλαβε πόσο τη βοήθησαν, όταν έγραφε μουσική. Τα τραγούδια της μιλούν για την απογοήτευση του χωρισμού – ενός χωρισμού που φαίνεται να αισθάνεται ακόμα πριν καλά καλά… πιάσει το χέρι ενός αγοριού (όπως δήλωσε η ίδια)!

Μόλις στα 13 της χρόνια μετακόμισε στο Λος Άντζελες, καθώς το Disney Channel την επέλεξε για τη σειρά “Bizaardvark”. Τον Φεβρουάριο του 2019 έκανε το ντεμπούτο της και στο Disney+, στο ρόλο της “Nini Salazar-Roberts” για τη σειρά “High School Musical: The Musical: The Series”.

Πολλά κεφάλια γύρισαν για την ταλαντούχα Ολίβια που έγραψε και μεγάλο μέρος του soundtrack, το οποίο της χάρισε τεράστια δημοφιλία. Οι έφηβοι τη λάτρεψαν και φυσικά το TikTok της νεαρής εκτοξεύθηκε.

Το “Drivers License” και ο θρίαμβος στο TikTok

Τον Ιανουάριο του 2021 η Ολίβια κυκλοφόρησε το πρώτο της κομμάτι με τίτλο “Drivers License” και γνώρισε αμέσως την επιτυχία. No. 1 στη λίστα του Billboard Hot 100 και ήταν το πρώτο τραγούδι που ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο streams το 2021.

Το εξομολογητικό στιλ της σχετίστηκε με την Τέιλορ Σουίφτ, την οποία λατρεύει και είναι το είδωλό της. Φήμες ήθελαν το κομμάτι να σχετίζεται με τον Τζόσουα Μπάσετ, έναν 20χρονο ηθοποιό και συμπρωταγωνιστή της Ροντρίγκο στο High School Musical: The Musical: The Series. Οι δύο τους φέρονται να είχαν σχέση και η 17χρονη τότε τραγουδίστρια έφτιαξε το τραγούδι για τον χωρισμό τους και ίσως για ένα … τρίτο πρόσωπο από μέρους του. Τίποτε από αυτά δεν επιβεβαιώθηκε!

Εκατοντάδες χρήστες των social αναδημοσίευσαν το τραγούδι της, λέγοντας “ιδέα δεν έχουμε ποια είναι, αλλά το τραγούδι τα σπάει”.

Ακολούθησε το άλμπουμ “Sour” το 2021, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία. Τα single, “Deja Vu “και” Good 4 U” την έφεραν και πάλι στην κορυφή με το δεύτερο να γίνεται το δεύτερο Νο1 single της στις ΗΠΑ.

Όλος ο κόσμος είναι μπροστά της και είναι πολύ συνειδητοποιημένη για τις προκλήσεις που ακολουθούν.

Προς το παρόν, διαχειρίζεται με ψυχραιμία τη διασημότητα, φροντίζει την ψυχική της υγεία και δηλώνει: “Προσπαθώ να γράφω κάθε μέρα. Γράφω αποκλειστικά για τον εαυτό μου. Νομίζω ότι αν προσπαθήσω να καθίσω στο πιάνο και να σκέφτομαι ότι θα γράψω ένα τραγούδι που θα αρέσει σε όλους και θα πρέπει να έχει απήχηση στον κόσμο… απλά δεν θα είναι καλό“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα