Ολοκαίνουριος Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Τι λέει για τον νέο του δίσκο

Διαβάζεται σε 3'
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου Yiannis Margetousakis

30 χρόνια μετά την “Αγία Νοσταλγία“, τον πρώτο δίσκο του Θανάση Παπακωνσταντίνου, έρχεται η νέα δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Urbanum”.

Και κάπως έτσι, στο παρά πέντε του 2024, ο αγαπημένος τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε τον νέο του δίσκο με τίτλο “Urbanum“, τον οποίο θα κυκλοφορήσει ακριβώς 30 χρόνια μετά την πρώτη δισκογραφική δουλειά του, “Αγία Νοσταλγία“.

Με την ηρεμία που τον χαρακτηρίζει από την αρχή της μουσική του διαδρομής, χωρίς φανφάρες και εντυπωσιασμούς, μας ενημέρωσε με μία λιτή ανάρτηση στα social media ότι το “Urbanum” είναι η πιο απερίγραπτη δισκογραφική του εργασία και όπως λέει είναι «ένα μουσικό υβρίδιο με στοιχεία ηλεκτρονικής αλλά και παραδοσιακής φόρμας, με λαούτα και λούπες, με λίγα λόγια και στριφνά και αρκετό οργανικό χώρο για να αναπτυχθούν νέα συναισθήματα».

Ο τίτλος παραπέμπει στις “ενέργειες” που κυκλοφορούν στο αστικό τοπίο (αλλά είναι και δεύτερο συνθετικό ενός βοτάνου, αφού ο Θανάσης πάντα με κάποιο τρόπο, έστω και μεταφορικά, δεν γίνεται να μην συνδέεται με τη φύση). Από τα ελάχιστα που ακούσαμε θα είναι ένας δίσκος-έκπληξη.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου – “Δεν επαναπαύομαι”: Αναλυτικά η ανάρτηση για το Urbanun

«Τριάντα χρόνια μετά την “Αγία Νοσταλγία”, έρχεται το “Urbanum” για να επιβεβαιώσει αυτό που γνωρίζουν καλά όσες και όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία μου.

Δεν αναπαύομαι, είμαι ακόμη ανήσυχος και -με 64 χρόνια στην πλάτη- παραδίδω την πιο απερίγραπτη δισκογραφική μου εργασία.

Ένα μουσικό υβρίδιο με στοιχεία ηλεκτρονικής αλλά και παραδοσιακής φόρμας, με λαούτα και λούπες, με λίγα λόγια και στριφνά και αρκετό οργανικό χώρο για να αναπτυχθούν νέα συναισθήματα.

Οι συνεργάτες μου εμφύσησαν ζωή σε μια προσωπική αναταραχή χωρίς συγκεκριμένο στόχο και τους ευχαριστώ.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Δεκέμβριος 2023».

Η “Αγία Νοσταλγία” είναι ο τίτλος του πρώτου δίσκου του Θανάση, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1993 από τη δισκογραφική εταιρεία Lyra και περιέχει 13 κομμάτια. Περιλαμβάνει τα τραγούδια:

Στις χαραυγές ξεχνιέμαι
Επιτύμβιο
Χέρια τρελαμένα
Λύκος κακός
Με το φεγγάρι πιες (στίχοι Ομάρ Καγιάμ)
Πάστα με κερασάκι
Οργανικό
Όνειρο
Τρία Ρουμπαγιάτ (στίχοι Ομάρ Καγιάμ)
Διάφανες αυλαίες (στίχοι Ανδρέα Εμπειρίκου)
Ο καντηλανάφτης
Ο κομήτης του Χάλεϋ
Αγία Νοσταλγία

Ακολούθησαν τα αγαπημένα: “Στην Ανδρομέδα και στη γη” (1995), “Της αγάπης γερακάρης” (1996),  “Λάφυρα” (1998), “Βραχνός προφήτης” (2000), “Αγρύπνια” (2002), ” Τα ζωντανά” (2004), “Οι πρώτες ηχογραφήσεις” (2005), “Η βροχή από κάτω” (2006), “Διάφανος” (2006), “Ο Σαμάνος” με τον Διονύση Σαββόπουλο (2008), “Ο ελάχιστος εαυτός” (2011), Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου (2014).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα