Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ: Μια σπουδαία συναυλία, εντελώς δωρεάν

Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ: Μια σπουδαία συναυλία, εντελώς δωρεάν
Shutterstock

Με αφορμή την 30η Απριλίου, η οποία έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως παγκόσμια ημέρα της τζαζ μουσικής, θα διεξαχθεί μια online συναυλία με δεκάδες παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ εορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου. Ο μουσικός εορτασμός καθιερώθηκε από την UNESCO κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του οργανισμού τον Νοέμβριο του 2011 στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το SanSimera.gr, ο σκοπός του εορτασμού είναι να αναδείξει τον ρόλο της τζαζ ως μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον διάσημο αμερικανό τζαζίστα Χέρμπι Χάνκοκ και πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO, ο οποίος χαρακτήρισε την τζαζ «φωνή ελευθερίας».

Η 30η Απριλίου επιλέχθηκε ως ημερομηνία για τον εορτασμό της τζαζ μουσικής, καθώς αποτελεί την τελευταία μέρα του μήνα της τζαζ, Απριλίου, ο οποίος είναι γεμάτος με πολλές μουσικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Διεθνής εορτασμός για την 10η επέτειο της τζαζ

Το 2021 όμως, λόγων των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού, θα διεξαχθεί μια online συναυλία με δεκάδες παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες. Το All-Star Global Concert θα περιλαμβάνει μια ιστορική σειρά παραστάσεων από μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς της τζαζ στον κόσμο.

Η συναυλία θα προβληθεί δωρεάν στην πλατφόρμα του Youtube, για πρώτη φορά, προς τιμήν της 10ης επετείου της Διεθνούς Ημέρας Τζαζ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα