Πέθανε ο Luis Vasquez των The Soft Moon – Ο μουσικός θα εμφανιζόταν στο Fuzz

Διαβάζεται σε 4'
Πέθανε ο Luis Vasquez των The Soft Moon – Ο μουσικός θα εμφανιζόταν στο Fuzz
Ο Luis Vasquez των THE SOFT MOON - Θα εμφανίζονταν στο Fuzz στις 9 Φεβρουαρίου

Έφυγε από τη ζωή ο χαρισματικός μουσικός Luis Vasquez, frontman των The Soft Moon που περιμέναμε τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Fuzz.

Σύμφωνα με σχετική επίσημη ανακοίνωση της μπάντας στα social media, έφυγε από την ζωή ο Luis Vasquez, η “ψυχή” των The Soft Moon.

Ο χαρισματικός μουσικός επρόκειτο να εμφανιστεί ζωντανά στην Αθήνα και το Fuzz Club σε λίγες ημέρες. H ανακοίνωση προτρέπει όποιον έχει αναμνήσεις με τον Λουίς, ή έχει ζήσει μαζί του κάτι και θέλει να το μοιραστεί, να το κάνει. “Είναι μεγάλη απώλεια και η καρδιά μας έχει ραγίσει” είναι το μήνυμα των The Soft Moon.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μίντια ο θάνατος του Vasquez σχετίζεται με άλλους δύο θανάτους, ατόμων που βρέθηκαν σε ιδιωτική κατοικία στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τα άτομα αυτά είναι ο 46χρονος John “Juan” Mendez – γνωστός techno DJ του Λος Άντζελες που ηχογραφούσε με το όνομα Silent Servant – και η 43χρονη Simone Ling, η οποία φέρεται να ήταν η σύντροφος του Mendez. Ο ιατροδικαστής δεν επιβεβαίωσε την αιτία θανάτου για κανένα από τα άτομα.

Λίγα λόγια για τον Luis Vasquez και την on-stage περσόνα του, τους “The Soft Moon”

Ο Vasquez γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από μητέρα Κουβανή μετανάστρια και πατέρα Μεξικανό, ο οποίος δεν ήταν ποτέ παρών στη ζωή του. Σε ηλικία 12 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του σε μια μικρή πόλη της ερήμου, το Victorville, όπου έδειξε κλίση προς τη μουσική και άρχισε να παίζει κιθάρα.

Μεγαλώνοντας στην απομονωμένη περιοχή της ερήμου Μοχάβε, κοντά στην Κοιλάδα του Θανάτου, ένιωθε αποκομμένος και μόνο χρόνια αργότερα κατάλαβε πώς να αξιοποιήσει αυτό το μοναχικό συναίσθημα, διοχετεύοντάς το σε ηχογραφήσεις που έκανε αρχικά στο διαμέρισμά του στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Ο Vasquez έπαιξε σε διάφορα punk-rock συγκροτήματα κατά τη διάρκεια της εφηβείας του και έκανε διάφορες περιστασιακές δουλειές.

Στην ηλικία των 15 ετών -εμπνευσμένος από συγκροτήματα όπως οι Bad Brains, οι Fugazi, οι Descendents και οι Minor Threat– ο Vasquez δημιούργησε την πρώτη του punk rock μπάντα: “Έπρεπε να πλαστογραφήσω την υπογραφή της μητέρας μου για να παίξω σε κλαμπ άνω των 18 ετών και να ζητήσω άδεια για να μείνω τη νύχτα στο σπίτι ενός φίλου“, είχε πει σε συνέντευξή του, ενώ σε ένα από αυτά τα live ήταν το opening act για το τοπικό συγκρότημα Face To Face.

Ο Luis Vasquez ξεκίνησε από την προεφηβεία του να εξερευνά ήχους, συχνότητες και ρυθμικά μοτίβα στο κεφάλι του, απορροφώντας ταυτόχρονα το ζεστό καλιφορνέζικο ήλιο. Έχοντας κατασταλάξει από το 2010 και μετά στην περσόνα των The Soft Moon και επιλέγοντας το πειραματικό synth post punk ως κυρίως όχημα του,  σε τακτά χρονικά διαστήματα έδινε ενδελεχή δείγματα του τι συμβαίνει στο δημιουργικό alter ego του, χτίζοντας ένα ισχυρό fanbase στην πορεία.

Η μετακόμισή του στην Ευρώπη τον έφερε σε ακόμα πιο στενή επαφή με το ορχηστρικό industrial και τα EBM στοιχεία, αλλά κυρίως ανάμεσα σε ομοϊδεάτες καλλιτέχνες που λειτούργησαν σαν επιταχυντές στο αφαιρετικό του στυλ.

Το 2013 ο Vasquez μετακόμισε στη Βενετία της Ιταλίας για να γράψει το τρίτο του άλμπουμ, “Deeper”. Ο Vasquez βρέθηκε να συνεργάζεται για πρώτη φορά με έναν συμπαραγωγό, τον Mauricio Baggio. Κατά τη διάρκεια της σύνθεσης του Deeper, το 2014, οι The Soft Moon προσγειώθηκαν σε μια ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Depeche Mode.

Σε συνδυασμό με κάποιες σοβαρές οικογενειακές αναταράξεις και τον απόηχο αυτών σε προσωπικό επίπεδο, οι συνθήκες ήταν κατάλληλες ώστε το “Exister” album του 2022 να βγάλει μια ιδιαίτερα εύθραυστη και πολυεπίπεδη οπτική, διατηρώντας τον περιπετειώδη χαρακτήρα και τη δομική πολυπλοκότητα που απαντάται σε κάθε studio δουλειά του. Συνολικά οι Soft Moon έχουν κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ και έχουν περιοδεύσει με τους Interpol και τους Mogwai. Το 2023 έπαιξαν στο Cruel World Festival στην Pasadena.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα