Πέθανε ο θρύλος του δημοτικού τραγουδιού Δημήτρης Ζάχος - Είχε μείνει άστεγος μετά τη φωτιά στο Μάτι

Δημήτρης Ζάχος

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Ζάχος, γνωστός και ως "αηδόνι από την Εύνοια", έχοντας δοκιμαστεί ιδιαίτερα το περασμένο καλοκαίρι, ιδιαίτερα μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι.

Σε ηλικία 95 ετών πέθανε ο θρύλος του δημοτικού τραγουδιού, Δημήτρης Ζάχος. Ο μεγάλος ερμηνευτής είχε υποστεί εγκεφαλικό στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ στη συνέχεια έμεινε άστεγος αφού το σπίτι που κατοικούσε με την οικογένειά του καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φονική φωτιά στο Μάτι.

Κατάφερε τελευταία στιγμή να εγκαταλείψει το σπίτι όπου διέμενε μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Η οικογένεια μάλιστα φιλοξενήθηκε προσωρινά και στο νοσοκομείο "Σωτηρία", όπου σε διπλανό δωμάτιο νοσηλευόταν ο παραδοσιακός ερμηνευτής.

ADVERTISING

Ο Δημήτρης Ζάχος καταγόταν από τα Γιάλτρα Αιδηψού Ευβοίας, ενώ είχε διατελέσει και ψάλτης στην Μητρόπολη Αθηνών. Επί δεκαετίες τραγουδούσε σε γάμους και γλέντια, ενώ πολλές ερμηνείες του άφησαν εποχή, όπως αυτή στα τραγούδια "Ιτιά, ιτιά", "Μια βοσκοπούλα αγάπησα", κ.α. Τέλος, εμφανίστηκε και σε πολλές ελληνικές ταινίες.


SHARE:

24Media Network