Πέθανε ο θρύλος του κλαρίνου Σταύρος Καψάλης

Σταύρος Καψάλης

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου, αφήνοντας φτωχότερο το δημοτικό τραγούδι που τίμησε επί δεκαετίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τεράστια απώλεια για το δημοτικό τραγούδι ο θάνατος του θρύλου του κλαρίνου Σταύρου Καψάλη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Ο Σταύρος Καψάλης γεννήθηκε το 1945 στη Ζίτσα, καταγόταν από την μουσική οικογένεια του Πολυχρόνη Καψάλη και ήταν πατέρας του τραγουδιστή Γιάννη Καψάλη.

Ξεκίνησε να παίζει κλαρίνο στην ηλικία των 12 ετών. Το ρεπερτόριό του, εκτός από Ηπειρώτικα, περιελάμβανε Ρουμελιώτικα και Mωραΐτικα.

Ηχογράφησε εκατοντάδες τραγούδια με Ηπειρώτες τραγουδιστές και μουσικούς. Εποχή άφησαν οι εμφανίσεις του σε χώρους όπως το «Σούλι», το «Ελληνικό χωριό», «Σκάρος», με τον Γιώργο Κούρτη, τον Δημήτρη Βάγια, τη Μαρία Σαλτού, κ.α.

Βοήθησε στη διάδοση του συγκεκριμένου είδους μουσικής, καθώς εκτός από τις εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, έπαιξε κλαρίνο σε εκατοντάδες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και σε πολλές χώρες στο εξωτερικό.

Πρόσφατα είχε τιμηθεί για την προσφορά του στη μουσική παράδοση της Ηπείρου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, μαζί με τον Γρηγόρη Καψάλη.

Η κηδεία του Σταύρου Καψάλη θα γίνει την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 15:00 στη γενέτειρά του Ζίτσα.

SHARE:

24Media Network