Salò: The Concert- Μια ραπ συναυλία με αφορμή τον Παζολίνι

Διαβάζεται σε 4'
Salò The Concert
Γιώργος Καλκανίδης

Το Salò: The Concert, μια ραπ συναυλία με αφορμή την παράσταση “Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα“, βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Πιερ Πάολο Παζολίνι, έρχεται να δονήσει την αίθουσα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ, στις 18, 25 Φεβρουαρίου και στις 3 Μαρτίου 2024.

Εννέα σημαντικοί νέοι καλλιτέχνες της ελληνικής ραπ σκηνής καταλαμβάνουν την Εναλλακτική Σκηνή σε μια εκρηκτική συναυλία που θα διεξαχθεί στον εντυπωσιακό σκηνικό χώρο της παραγωγής μετά το πέρας της παράστασης.

Το Salò: The Concert, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Άρη Μπινιάρη, αποτελεί μια διεύρυνση της θεματικής τόσο της ταινίας όσο και του ευρύτερου έργου του Ιταλού δημιουργού με τα εργαλεία και την αισθητική ενός μουσικού ρεύματος του σήμερα. Μια περαιτέρω απόδειξη τόσο της επιδραστικότητας του Παζολίνι όσο και της διαρκούς ανησυχίας της ΕΛΣ για έναν ανοιχτό διάλογο, χωρίς αποκλεισμούς και στεγανά, με κάθε γόνιμη φωνή τού σήμερα.

Οι νέοι καλλιτέχνες της ελληνικής ραπ σκηνής $ulee, BabyJ, EXPE, Gxhan, Half Quickie, IGNES, LADELE, OH6 και Oxentra συνέθεσαν πρωτότυπα τραγούδια με στίχους που αντλούν την έμπνευσή τους από το περιεχόμενο της ταινίας αλλά και από το ευρύτερο ποιητικό σύμπαν του Ιταλού σκηνοθέτη. Τη μουσική παραγωγή έχει αναλάβει ο Odydoze, ενώ την επιμέλεια των στίχων ο Σωτήρης Τζοβάρας.

Οι ράπερ του Salò: The Concert

$ulee – ράπερ από τη Θεσσαλονίκη, είναι μέλος της κολεκτίβας Stealth Records. To 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ LOST FILES 2020 PT.1. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει πληθώρα singles, το mixtape Late Birthday Mix και τα EP S.M.G. και GLA MAFIA, σε συνεργασία με τον BabyJ. Επιπλέον συνεργάστηκε με τον Hawk στο κομμάτι «DIVA» από το άλμπουμ 5D.

BabyJ – ράπερ από τη Θεσσαλονίκη, επίσης μέλος της κολεκτίβας Stealth Records. Πέρσι κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ REBORN, και το συνεργατικό EP με τον $ulee GLA MAFIA. Επιπλέον, έχει κυκλοφορήσει τρία singles και το EP New Season.

EXPE – ράπερ από τη Θεσσαλονίκη, με πάνω από δέκα χρόνια παρουσίας στην εγχώρια σκηνή. Από το 2020 έχει κυκλοφορήσει πληθώρα singles, δύο άλμπουμ, Laguna και Easy, και τα EP ΠΤΚΣΝ και ΣΝΑΚ.

GXHAN – ράπερ από την Αθήνα, είναι μέλος της κολεκτίβας WAKE ’N’ BAKE RECORDS. Πέρσι κυκλοφόρησε το πρώτο του συνεργατικό EP με τον Twelvee, σε παραγωγές Stolou ARCADE. Από το 2021 έχει κυκλοφορήσει οκτώ singles, σόλο αλλά και σε συνεργασία με άλλους ράπερ, όπως οι Μel, Yolte, Kareem Kalokoh, Norm, Κijha.
Half Quickie – ράπερ από την Αθήνα, έχει κυκλοφορήσει τέσσερα σόλο singles, αλλά και συνεργασίες με τον Ζήνων, τον Rugas και τον Ιταλό Zegueretti. To τελευταίο του κομμάτι «ΧΑΜΠΑΡΙ» είναι το πρώτο single από το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τη φετινή χρονιά με τον παραγωγό Kaist.

IGNES – ράπερ από την Αθήνα, το 2021 συμμετείχε στα Dof Sessions του παραγωγού Dof Twogee με το κομμάτι «Selecao». Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει δύο singles, τα «HADES» και «Revenge».

LADELE – ράπερ από τη Θεσσαλονίκη, πέρσι κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο EP Maestro, καθώς και το EP POV, σε συνεργασία με τον ράπερ Rima. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί σε κομμάτια με τους ράπερ Tsaki, Grizzle και ΧΑΡΑ.

OH6 – ράπερ / παραγωγός από την Αθήνα, έχει κυκλοφορήσει πληθώρα singles και πέρσι το πρώτο του EP Skaei Diskos Ep. Επιπλέον, έχει αναλάβει τις μουσικές παραγωγές κομματιών για καλλιτέχνες όπως οι Mad Clip, Light, Dirty Harry, Roi 6/12.

Oxentra – ράπερ από τη Θεσσαλονίκη, το 2022 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ CABARET DE LUMIERE. Επιπλέον, από το 2020 έχει κυκλοφορήσει δέκα σόλο singles και έχει συνεργαστεί με τον ράπερ Grizzle και τη Γαλλίδα Lylice.

Salò: The Concert

Ραπ συναυλία με αφορμή την παράσταση Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα,
βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Πιερ Πάολο Παζολίνι
18, 25 Φεβρουαρίου & 3 Μαρτίου 2024
Ώρα έναρξης: 22.00
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ

Καλλιτεχνική επιμέλεια, οπτικό υλικό: Άρης Μπινιάρης
Μουσική παραγωγή: Odydoze
Επιμέλεια στίχων: Σωτήρης Τζοβάρας
Καλλιτεχνική συνεργάτιδα, δραματουργική επεξεργασία: Νεφέλη Παπαναστασοπούλου
Σκηνικό: Μικαέλα Λιακατά
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Σχεδιασμός ήχου: Χάρης Κρεμμύδας

Συμμετέχουν: $ulee, BabyJ, EXPE, Gxhan, Half Quickie, IGNES, LADELE, OH6, Oxentra

Τιμές εισιτηρίων: €12, €15 • Φοιτητικό: €10

Προπώληση: Ταμεία ΕΛΣ (καθημερινά 9.00-21.00 | 2130885700) και www.ticketservices.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα