Τα αληθινά επώνυμα 5 διάσημων Ελλήνων τραγουδιστών

Τα αληθινά επώνυμα 5 διάσημων Ελλήνων τραγουδιστών
Eurokinissi

Από την Άλκηστις Πρωτοψάλτη και τον Αντώνη Ρέμο, μέχρι την Δέσποινα Βανδή και τον Δημήτρη Μπάση, ένα "κακόηχο" επώνυμο ποτέ δεν στάθηκε εμπόδιο στο δρόμο μιας ένδοξης καριέρας.

Τα ψευδώνυμα είναι συχνά η “σωτηρία” των καλλιτεχνών που έχουν έναν επώνυμο το οποίο ακούγεται ή προφέρεται κάπως παράξενα. Συχνά, μπορεί να μη συντρέχει καν τέτοιος λόγος για να αλλαχθεί το επώνυμο ενός τραγουδιστή, αλλά αυτό να ωφείλεται στο “καλλιτεχνικό όραμα” ενός μάνατζερ ή ένός στελέχους δισκογραφικής εταιρείας.

Η εκπομπή “Μega Star” του Mega, έσπευσε να βάλει στη σειρά γνωστούς καλλιτέχνες που άλλαξαν τα επώνυμά τους. Γνωρίζουμε ήδη την ιστορία του Δημήτρη Μπίμπαση, που υιοθέτησε το “Μπάσης” ως πιο εύηχο και του Αντώνη Πασχαλίδη που θρυλείται πως έγινε “Ρέμος”, δανειζόμενος το επώνυμο ενός fan που τον είχε επισκεφθεί στα καμαρίνια λαϊκού κέντρου της Θεσσαλονίκης για να του αποσπάσει το αυτόγραφο. Το Mega Star αποκάλυψε τι συνέβη με τις Άλκηστις Αττικιουζέλ, Δέσποινα Μαλέα και Χαρούλα Ρουπάκα!

Συγκεκριμένα, μάθαμε πως η Άλκηστις Αττικιουζέλ υιοθέτησε το “Πρωτοψάλτη” ως κάτι πιο οικείο και εύκολο στο να το θυμούνται οι ακροατές της. Παράλληλα ήταν κι ένα ψευδώνυμο που παρέπεμπε στο θρησκευτικό υπόβαθρο του πατέρα της. Από την πλευρά της, η Δέσποινα Μάλέα ξεκίνησε να τραγουδάει ως “Έλλη Μαρά” στη Θεσσαλονίκη, ώστε να μην γίνει αντιληπτή από τους γονείς της. Για τους ίδιους λόγους, υιοθέτησε τελικά το “Δέσποινα Βανδή”, που την ακολουθεί ως και σήμερα με μεγάλη επιτυχία. Η Χαρούλα Ρουπάκα έγινε “Χάρις Αλεξίου” όταν μετακόμισε στην Αθήνα από την Θήβα, ώστε να είναι κοντά στην αγαπημένη γιαγιά της. Το “Χάρις Αλεξίου” ως ένα πιο εύηχο και όμορφο όνομα, υπέγραψε τις θρυλικές επιτυχίες της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα