Βασίλισσα Ελισάβετ: Συγκινητικό “αντίο” από αστέρες της μουσικής με σπάνιες φωτογραφίες

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συγκινητικό “αντίο” από αστέρες της μουσικής με σπάνιες φωτογραφίες
Η Βασίλισσα Ελίζαμπεθ II στη σκηνή με τους Sir Tom Jones, Annie Lennox, Sir Paul McCartney και Sir Elton John στη συναυλία για το "αδαμάντινο ιωβηλαίο" μπροστά από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ 2012/Joel Ryan/AP Photo

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ συνάντησε, επηρέασε αλλά και ενέπνευσε πολλούς αστέρες της μουσικής, οι οποίοι εξέφρασαν τη θλίψη τους στα social media για τον θάνατό της.

Εβδομήντα χρόνια γεμάτα απίστευτες εμπειρίες πέρασαν από την ημέρα της στέψης της, που ήταν και το πρώτο τηλεοπτικό γεγονός που παρακολούθησαν 27 εκατομμύρια άνθρωποι. Αμέτρητα είναι τα αφιερώματα και οι φωτογραφίες της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατό της, ο οποίος ανακοινώθηκε το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου.

Η Ελισάβετ “είδε” την πρώτη βόλτα στο φεγγάρι, την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τη νέα ψηφιακή εποχή, 15 Βρετανούς πρωθυπουργούς, Αμερικανούς προέδρους μέσα και έξω από τον Λευκό Οίκο, αρκετούς Πάπες και ταξίδεψε (σχεδόν) σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Βασίλισσα Ελισάβετ (1926-2022): Η ζωή της

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που συνάντησε, επηρέασε αλλά και ενέπνευσε η Βασίλισσα, ήταν και πολλοί stars της μουσικής, οι οποίοι εξέφρασαν τη θλίψη τους στα social media για τον θάνατό της. Έναν θάνατο που σηματοδοτεί το πέρασμα σε μία… άλλη εποχή! Συγκεντρώσαμε μερικά μηνύματα ενδεικτικά του σεβασμού που έτρεφαν στο πρόσωπό της.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Sir Elton John (Σερ Έλτον Τζον), ο οποίος είχε προσωπική σχέση με τη βασίλισσα Ελισάβετ και έγραψε στο Instagram: “Μαζί με το υπόλοιπο έθνος, θλίβομαι βαθύτατα μαθαίνοντας την είδηση του θανάτου της Μεγαλειότητάς της, της βασίλισσας Ελισάβετ. Αποτελούσε πηγή έμπνευσης και ηγήθηκε της χώρας σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές και σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας, με χάρη, ευπρέπεια και αυθεντική στοργική ζεστασιά. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν τεράστιο κεφάλαιο της ζωής μου από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες) και θα μου λείψει πολύ”.

O Mick Jagger έγραψε:Για όλη μου τη ζωή, η η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν πάντα εκεί. Στην παιδική μου ηλικία μπορώ να θυμηθώ ότι έβλεπα τα highlights του γάμου της στην τηλεόραση. Τη θυμάμαι ως μια όμορφη νεαρή κοπέλα μέχρι που έγινε η πολύ αγαπημένη γιαγιά του έθνους. Τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στη βασιλική οικογένεια”.

O Sir Paul McCartney, θρύλος του συγκροτήματος Beatles έγραψε: “Ο Θεός να ευλογεί τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη. Ζήτω ο βασιλιάς!

Ένα ευχαριστώ στην μεγαλειότητά της, τη Βασίλισσα. Αφιέρωσε τη ζωή της στη χώρα της και στην υπηρεσία προς τους άλλους. Είμαι χαρούμενη που μπόρεσα να πω ένα ευχαριστώ στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο”. Έγραψε η Diana Ross με βίντεο από την εμφάνισή της.

O Rod Stewart – που επίσης τραγούδησε στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας – έχασε και τον αδερφό του ταυτόχρονα οπότε το μήνυμά του ήταν διπλά συγκινητικό: “Ήταν τιμή μου να τραγουδήσω για εκείνη… Οι τελευταίες 48 ώρες ήταν συγκλονιστικές. Ο αδερφός μου ο Don έφυγε από τη ζωή στα 94 και σήμερα η Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ στα 96. Όπως και ο Don, έτσι και η Βασίλισσα υπήρξε μια σταθερή παρουσία σε όλη μου τη ζωή – σαν κάτι που ενώνει. Ένα λαμπερό αστέρι που δεν θα ξεθωριάσει στην καρδιά και το μυαλό μας”.

H Barbra Streisand ανέφερε “ήταν μία σταθερά για όλους εμάς. Την σέβονταν σε όλο τον κόσμο. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη” και πόσταρε φωτογραφία από παλιαότερη συνάντησή τους.

Οι Duran Duran έγραψαν: “Αφιέρωσε τη ζωή της στους ανθρώπους και έθεσε ένα εκπληκτικό παράδειγμα στον κόσμο σε όλη της τη βασιλεία. Είδε αλλαγές πέρα από αυτό που μπορούμε να φανταστούμε. Αντιμετώπισε προκλήσεις που έφερε εις πέρας ξανά και ξανά. Η ζωή της υπήρξε αξιοθαύμαστη με τόσους πολλούς τρόπους. Θα λείψει σε όλους μας και είμαστε ευγνώμονες για τις απίστευτες υπηρεσίες που παρείχε στους ανθρώπους της Μεγάλης Βρετανία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας. Ο θάνατός της φέρνει το τέλος ενός μεγάλου και μοναδικού κεφαλαίου στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και του κόσμου”.

Ο διάσημος τενόρος Andrea Bocelli έγραψε: “Ήταν προνόμιο που είχα την ευκαιρία να τραγουδήσω για την Μεγαλειότητά της, τη βασίλισσα Ελισάβετ, σε αρκετές περιστάσεις. Μου προκαλεί μεγάλη θλίψη η είδηση του θανάτου της. Χάσαμε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας: μια εξαιρετική γυναίκα, έναν χαρισματικό ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας”.

Ο Jon Bon Jovi έγραψε: “Το υπέρτατο παράδειγμα υπηρεσίας και καθήκοντος… σήμερα είναι μια ημέρα λύπης”.

Ο Ricky Martin επίσης συνάντησε τη Βασίλισσα και έγραψε στα social media: “Πραγματική έμπνευση. Rest In Peace Her Majesty Queen Elizabeth

Το Royal Albert Hall, ένας χώρος τον οποίο στήριζε η Βασίλισσα, δημοσίευσε εκπληκτικές και σπάνιες φωτογραφίες της, γράφοντας στο Instagram: “Όλοι στο Royal Albert Hall θα αιστανθούμε έντονα την απουσία της.

Σε μία από τις ιστορικές λήψεις μέσα από το Royal Albert Hall βλέπουμε μία σπάνια συνάντηση της Βασίλισσας Ελισάβετ με τον Νέλσον Μαντέλα, ένα πρόσωπο που θαύμαζε απεριόριστα. Ο Nelson Mandela βρέθηκε για μία και μοναδική φορά στο Royal Albert Hall στις 11 Ιουλίου του 1996 στο πλαίσιο του event ”Two Nations Celebrate”. Στη συναυλία τραγούδησαν οι: Phil Collins, Tony Bennett, Quincy Jones, Bayete, Ladysmith Black Mambazo και Hugh Masekela και τα έσοδα της βραδιάς πήγαν σε ανθρωπιστικές ομάδες με δράση κατά του απαρτχάιντ.

Οι Pet Shop Boys… ονειρεύονται τη Βασίλισσα σε ένα βίντεο με πλάνα από τη ζωή της. Το τραγούδι “Dreaming of the Queen” που ακούγεται είναι από το 5ο άλμπουμ του συγκροτήματος (1993).

O Ozzy Osbourne έγραψε κάτω από τη φωτογραφία της νεαρής Βασίλισσας στο Instagram του: “Πενθώ όπως και όλη χώρα μου λόγω του θανάτου της σπουδαίας βασίλισσάς μας. Με βαριά καρδιά, δηλώνω ότι είναι καταστροφική η σκέψη της Αγγλίας χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄”.

Ο Ουαλός τραγουδιστής Tom Jones έγραψε σε ανάρτησή του: “Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν μια διαρκής παρουσία και πηγή έμπνευσης σε όλη τη ζωή μου. Ήταν μια ήρεμη δύναμη σε δύσκολους καιρούς, η αφοσίωσή της ήταν άψογη και η προσήλωσή της στο καθήκον ασυναγώνιστη. Είναι τιμή και ευλογία που έζησα την περίοδο της βασιλείας της”.

H Αυστραλή ποπ σταρ Kylie Minogue είχε γνωρίσει την Ελισάβετ: “Στις εκδηλώσεις στις οποίες είχα την τιμή να παρευρεθώ, παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η ενέργεια, η συμπόνια και η αύρα της είχαν μια μοναδική λαμπρότητα. Αισθανόμουν και αισθάνομαι δέος”.

Η Annie Lennox μέλος των θρυλικών Eurythmics, πολιτική ακτιβίστρια και ενεργή σε μεγάλο εύρος φιλανθρωπικών δράσεων – μοιράστηκε μία προσωπική της εμπειρία. “Μία από τις πρώτες μου αναμνήσεις από τα τέλη του ‘50 ήταν να στέκομαι στον δρόμο ανάμεσα σε ένα πλήθος ανθρώπων, κουνώντας σημαιάκια της Μ.Βρετανίας, ενώ περιμέναμε το βασιλικό αυτοκίνητο να περάσει. Η Βασίλισσα είχε έρθει για να κάνει εγκαίνια μιας γέφυρας στα πέριξ του Aberdeen. Όλη η ατμόσφαιρα ήταν μεγαλειώδης και εορταστική και όλοι ελπίζαμε σε μια κλεφτή ματιά της Μεγαλειότητάς της. Τρομερός ενθουσιασμός και προσμονή πλανιόταν στον αέρα. Ξαφνικά η πιο μεγαλειώδης Rolls Royce λιμουζίνα εμφανίστηκε και θυμάμαι την εικόνα του βασιλικού χεριού με γάντι να χαιρετάει πίσω από το παράθυρο. Μετά τελείωσαν όλα, πέρασαν σαν αστραπή και η Βασίλισσα είχε φύγει.

Η ζωή ενός μονάρχη έχει δύο ξεχωριστές πλευρές. Η μία είναι εξωτερική, αυτή που τον κάνει μία δημόσια φιγούρα και εκπρόσωπο της χώρας του. Από την άλλη, είναι ένα ανθρώπινο πλάσμα με ιδιωτική ζωή. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο. Η Βασίλισσα Ελισάβετ προέρχεται από ιστορικούς καιρούς στους οποίους υπήρχε όντως αυτός ο διαχωρισμός. Σταδιακά μέσα στο χρόνο… ο κόσμος άλλαξε, και ο εξωτερικός κόσμος μέσα από τα μίντα είχε μεγαλύτερη “πρόσβαση” στον ιδιωτικό κόσμο, περισσότερο από ποτέ. Πιστεύω ότι έκανε μια εκπληκτική δουλειά μένοντας σταθερή στην πορεία της, περνώντας από αξιοσημείωτα γεγονότα κατά τη διάρκεια της ζωής και της βασιλείας της. Είτε είσαι υπέρ είτε κατά της μοναρχίας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έφερε τέλεια εις πέρας τα καθήκοντά της – κάνοντας εξαιρετική δουλειά μέχρι τις τελευταίες ημέρες, πριν φύγει από τη ζωή.”

Η Annie Lennox στις 4 Ιουνίου του 2012, τραγούδησε στο Αδαμάντινο Ιωβηλαίο μπροστά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. “Αμφιβάλλω αν κάποιος μπορεί να συγκριθεί μαζί της” έγραψε αποχαιρετώντας τη Βασίλισσα Ελισάβετ. .R.I.P Queen Elizabeth.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα