Ο "Εγκάρσιος Προσανατολισμός" του Δημήτρη Παπαϊωάννου έρχεται στη Στέγη

Ο "Εγκάρσιος Προσανατολισμός"  του Δημήτρη Παπαϊωάννου στη Στέγη
Σκηνή από τον Εγκάρσιο Προσανατολισμό JULIAN MOMMERT

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο "Εγκάρσιος Προσανατολισμός" του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από 22 Δεκεμβρίου έως 16 Ιανουαρίου.

Κάθε νέα του παραγωγή, μια εμπειρία που θέλεις να ζήσεις. Ένας αλχημιστής των εικόνων, των κινήσεων και των ήχων που σε εκτοξεύουν προς την πηγή της ζωής, της δημιουργίας, της φαντασίας, του παιχνιδιού και σε καλούν να ανακαλύψεις τη δική σου αλήθεια προς το φως. Γιατί τα έργα του Δημήτρη Παπαϊωάννου δεν χωρούν σε λέξεις, πλάθει τον κόσμο των ονείρων που ακουμπούν με διαφορετικό τρόπο στον καθένα μας και μας αφήνουν να ζήσουμε το δικό μας εντελώς προσωπικό ταξίδι στο υποσυνείδητό μας. «O Παπαϊωάννου είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους τέσσερις πιο σημαντικούς χορογράφους στον κόσμο» όπως χαρακτηριστικά έγραψε η εφημερίδα Le Figaro τον Ιούνιο του 2021.

Ο
JULIAN MOMMERT

Εγκάρσιος Προσανατολισμός ονομάζεται η μέθοδος που χρησιμοποιούν τα έντομα για να διατηρούν μια σταθερή γωνία προς μια μακρινή πηγή φωτός για προσανατολισμό, ο λόγος για τον οποίο πετούν προς ό,τι λάμπει. Η παραγωγή της Στέγης και του Δημήτρη Παπαϊωάννου, με πάνω από 20 σπουδαίους διεθνείς συμπαραγωγούς, άρχισε το παγκόσμιο ταξίδι της τον Ιούνιο του 2021 και έχει ήδη παρουσιαστεί στις πιο σημαντικές σκηνές της Ευρώπης, με μια ομάδα σημαντικών συντελεστών και ερμηνευτών.

ADVERTISING
Ο
JULIAN MOMMERT

Οι πρώτες κριτικές από διεθνή Μέσα αποθεώνουν τον ιδιοφυή «μάγο» της παγκόσμιας σκηνής και τη νέα του παραγωγή με τη Στέγη. «Αν ο Μιχαήλ Άγγελος ζούσε τώρα, μια τέτοια δουλειά δεν θα μας παρέδιδε;» αναφέρει το κορεάτικο auditorium. kr· «κόσμημα εφευρετικότητας και ομορφιάς» γράφει το γαλλικό Le Progrès· «μια παρατεταμένη πράξη καλλιτεχνικής μαγείας που δημιουργήθηκε μπροστά στα μάτια μας από τους ανυπέρβλητα ακριβείς ερμηνευτές» επισημαίνουν οι New York Times. Η αυλαία θα ανοίξει στις 22 Δεκεμβρίου στη Στέγη και εμείς θα μείνουμε για άλλη μια φορά έκθαμβοι.

Ο
JULIAN MOMMERT

Συντελεστές: Σύλληψη & Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαϊωάννου/Με τους: Damiano Ottavio Bigi, Šuka Horn, Jan Möllmer, Breanna O’Mara, Τίνα Παπανικολάου, Łukasz Przytarski, Χρήστο Στρινόπουλο, Μιχάλη Θεοφάνους/Μουσική: Antonio Vivaldi/Σχεδιασμός Σκηνικού: Τίνα Τζόκα & Λουκάς Μπάκας/Σχεδιασμός Ηχητικού Περιβάλλοντος και Σύνθεση Ήχων: Coti K./Σχεδιασμός Κοστουμιών: Άγγελος Μέντης/Συνεργάτης Σχεδιαστής Φωτισμού: Στέφανος Δρουσιώτης/Μουσική Επιμέλεια: Στέφανος Δρουσιώτης/Γλυπτική & Ειδικές Κατασκευές Σκηνικών Αντικειμένων: Νεκτάριος Διονυσάτος/Μηχανικές Εφευρέσεις: Δημήτρης Κορρές/Διεύθυνση-Εκτέλεση παραγωγής & Βοηθός Σκηνοθέτη: Τίνα Παπανικολάου/Βοηθοί Σκηνοθέτη & Διεύθυνση Προβών: Παυλίνα Ανδριοπούλου & Δρόσος Σκώτης/Βοηθός Σκηνογράφου: Τζέλα Χριστοπούλου/Βοηθός Σχεδιαστή Ηχητικού Περιβάλλοντος: Μάρθα Καπάζογλου/Βοηθός Ενδυματολόγου: Άελλα Τσιλικοπούλου/Βοηθός Ειδικών Κατασκευών Σκηνικών Αντικειμένων: Εύα Τσαμπάση/Φωτογράφιση – Κινηματογράφιση: Julian Mommert/Τεχνικός Διευθυντής: Μανώλης Βιτσαξάκης/Βοηθός Τεχνικού Διευθυντή: Μάριος Καραολής/Διευθυντής Σκηνής, Ηχολήπτης & Κατασκευή Σκηνικών Αντικειμένων: David Blouin/Διεύθυνση Φροντιστηρίου: Τζέλα Χριστοπούλου/Προγραμματισμός Φωτισμών: Στέφανος Δρουσιώτης/Κατασκευή Κοστουμιών: Λίτσα Μουμούρη, Έφη Καραντάσιου, Islam Kazi/Τεχνικοί Σκηνής: Κώστας Κακουλίδης, Ευγένιος Αναστόπουλος, Πάνος Κουτσουμάνης/Φωτιστικές Κατασκευές: Μίλτος Αθανασίου/Το μωρό από σιλικόνη κατασκευάστηκε από την Joanna Bobrzynska-Gomes/Τα σκηνικά αντικείμενα κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με τους Αντώνη Βασιλάκη, Μαριλένα Καλαϊτζαντωνάκη, Τίμοθυ Λασκαράτο, Αναστάση Μελέτη, Ναταλία Φραγκαθούλα/Εκτέλεση Παραγωγής: 2WORKS σε συνεργασία με την POLYPLANITY Productions/Συνεργάτρια Εκτέλεσης Παραγωγής: Βίκυ Στρατάκη/Βοηθός Εκτέλεσης Παραγωγής: Κάλη Καββαθά/Διεύθυνση Παραγωγής Φροντιστηρίου: Παυλίνα Ανδριοπούλου/Διεθνείς Σχέσεις & Επικοινωνία: Julian Mommert/

Το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου έρχεται μετά την περίφημη τριλογία του, η οποία απαρτίζεται από την «Πρώτη Ύλη» και τα δύο έργα που περιόδευσαν διεθνώς, σε συμπαραγωγή της Στέγης: Still Life και Ο Μεγάλος Δαμαστής.

Το αμέσως προηγούμενο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου που παρουσιάστηκε στη Στέγη ήταν το Since She, με το Χοροθέατρο Wuppertal της Pina Bausch (18-21/12/2018). Ο Εγκάρσιος Προσανατολισμός πήρε την τελική της μορφή στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης μετά από 1,5 μήνα προβών από τον Δ. Παπαϊωάννου και την ομάδα του. Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη για τις σεζόν 2019-20 & 2020-21 και ακυρώθηκε στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων της πολιτείας για τη δημόσια υγεία κατά του Covid-19.

Η Στέγη έχει κυκλοφορήσει μια έκδοση-αφιέρωμα στις τρεις δεκαετίες δημιουργίας του Έλληνα δημιουργού, με σχέδια και εικόνες από το προσωπικό αρχείο του: από τα πρώτα του χρόνια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών μέχρι την περίοδο της Ομάδας Εδάφους και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέχρι σήμερα.

Πληροφορίες παράστασης: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση/Συγγρού 107/Κεντρική Σκηνή /Τετάρτη 22 & Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 20:30, Κυριακή 26 - Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 20:30/Σάββατο 1 - Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 20:30, Τετάρτη 5 - Κυριακή 9 Ιανουαρίου 20:30,/Τετάρτη 12 - Κυριακή 16 Ιανουαρίου 20:30/Διάρκεια παράστασης: 105 λεπτά/ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ Για ηλικίες 18+

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
SHARE:

24Media Network