Ο “κορονοϊός” υπάρχει στα κόμικ από το 2017 – Τον νίκησε ο Αστερίξ

Ο “κορονοϊός” υπάρχει στα κόμικ από το 2017 – Τον νίκησε ο Αστερίξ

Στο κόμικ με τίτλο "Ο Αστερίξ και ο Υπεριταλικός", οι δύο γνωστοί Γαλάτες καλούνται να αντιμετωπίσουν σε μια μεγάλη αρματοδρομία τον μυστηριώδη Coronavirus.Και τον νικούν!

Μπορεί τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού να σημειώθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου 2019 στην πόλη Γούχαν της Κίνας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο ιός δεν είχε κάνει την “εμφάνισή” του δύο χρόνια πριν, όχι στην Άπω Ανατολή αλλά στη Ρώμη!

Για να είμαστε πιο ακριβείς, “Kορονοϊός” (στα αγγλικά Coronavirus) ήταν το όνομα ενός μασκοφόρου αρματοδρόμου που επιστράτευσε ο Ιούλιος Καίσαρας για να κατατροπώσει τον γνωστό Γαλάτη Αστερίξ στο κόμικ που κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 2017 με τίτλο «Ο Αστερίξ και ο Υπεριταλικός».

 

«Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. όπου όλη η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διασχίζεται από δρόμους και λεωφόρους που εκτός από το αγαθό της μετακίνησης τώρα προσφέρουν και την υπέρτατη τέρψη του μηχανοκίνητου αγώνα. Και τι πιο κατάλληλο για να αναδείξει τον λαμπρό πολιτισμό της και τη σοφία του ο Ιούλιος από έναν αγώνα με κάρα και άρματα, με οδηγούς Βενέτους, Ετρούσκους, ‘Ελληνες, Λουζιτάνους, Γότθους, Αιγύπτιους κ.λ.π, οι οποίοι θα αγωνιστούν μεν, ο νικητής θα είναι… Ρωμαίος δε. Και θα είναι αγώνας με όλα τα ευγενικά γνωρίσματα που όλοι καλά γνωρίζουμε: σπρωξίματα, παγίδες, ντοπαρίσματα, κόλπα και νοθεία. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ θα κάνουν άνω κάτω τον αγώνα ιδίως όταν ο αντίπαλος τους είναι ο ένας και μοναδικός Καίσαρας …»  

Αυτή είναι η σύνοψη της πλοκής του κόμικ που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά το 2018. Οι δύο ήρωες μας συμμετέχουν στο μεγάλο γκραν πρι που διοργανώνει ο Ιούλιος Καίσαρας και μεταξύ άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν τον μυστηριώδη μασκοφόρο αρματοδρόμο «Κοροναϊό» (Coronavirus). Δεν πρόκειται ακριβώς βεβαίως για προφητεία, αφού ο όρος «κοροναϊός» δεν είναι σημερινός, και πάλι όμως προκαλεί ένα σοκ και δέος να βλέπεις τη λέξη των ημερών σε παλαιότερο κόμικ που διαδραματίζεται μάλιστα στην αρχαιότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα