“Ο Μικρός Πρίγκηπας” ταξιδεύει στην Ελλάδα

“Ο Μικρός Πρίγκηπας” ταξιδεύει στην Ελλάδα
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στον "Μικρό Πρίγκηπα"

Η παιδική παράσταση, με πρωταγωνιστή τον Θανάση Τσαλταμπάση, θα περιοδεύσει σε όλη την χώρα από το μέσα Ιουνίου έως το τέλος Αυγούστου.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας», το κλασικό λογοτεχνικό έργο του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών, ξεκινάει ένα καλοκαιρινό ταξίδι. Στην διαδρομή του θα συναντήσει τα παιδιά, κάτω από τον απέραντο έναστρο ουρανό, στα πιο όμορφα ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

Στην παράσταση, που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Αδάμης, τον εμβληματικό ρόλο του Μικρού Πρίγκηπα ενσαρκώνει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Ο δημοφιλής ηθοποιός χρόνια ονειρευόταν τον συγκεκριμένο ρόλο θέλοντας να μοιραστεί με τα παιδιά την πιο όμορφη και ευαίσθητη ιστορία που έχει γραφτεί έως σήμερα. Μια ιστορία για την φιλία, την αγάπη, τις θυσίες, την αλήθεια –αξίες που έχουν κομβικό ρόλο στην ζωή μας.

Η ιστορία του μικρού Πρίγκιπα ξεκινάει όταν ένας πιλότος πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο. Εκεί συναντά τον Μικρό Πρίγκιπα, ένα παιδί που ζει μόνο του σε έναν μικρό πλανήτη μαζί με τρία ηφαίστεια και ένα τριαντάφυλλο, αλλά που έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι σε διάφορους άλλους πλανήτες σε μια προσπάθεια να βρει φίλους. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του, περνά από πολλούς πλανήτες, συναντά πολλούς ανθρώπους, ώσπου κάποια στιγμή φτάνει και στη Γη. Στην μέση της ερήμου. Εκεί, συναντά την αλεπού –και γίνονται φίλοι. Τον σκοπό του τον έχει πια εκπληρώσει. Δεν βρήκε μόνο έναν φίλο, αλλά πολλούς! Κι όταν έρχεται η ώρα να επιστρέψει στον πλανήτη του, αποχαιρετά με το δικό του τρόπο και τον πιλότο και τα παιδιά.

Στην παράσταση, εκτός από τους γεμάτους αθωότητα διαλόγους που διασκεύασε ο Αδάμης, σημαντικό ρόλο παίζει και η μουσική. Εξάλλου, όπως λέει κι η Αλεπού σε κάποιο σημείο του έργου, είναι σπουδαίο να μπορείς να ακούσεις την «μουσική από τα βήματα ενός φίλου». Έτσι, υπέροχες μελωδίες συνθετών, όπως ο Όφενμπαχ, ο Σεν-Σανς, ο Μπραμς, ο Χολστ, ντύνουν μουσικά την παράσταση, ενώ στο φινάλε ακούγεται το καινούργιο τραγούδι του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είναι η σκηνογράφος Χριστίνα Παπαδημητρίου-ΜαρκΜπριτζ, η χορογράφος Φωτεινή Σταματελοπούλου, και οι ηθοποιοί Αγοραστή Αρβανίτη, Θανάσης Βοϊδήλος, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Τάσος Ράπτης, και Μαριλίζα Χρονέα. Η δε περιοδεία του «Μικρού Πρίγκιπα» θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου, κι αφού περάσει από πόλεις της ηπειρωτικής χώρας αλλά και από νησιά, θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου.

Πληροφορίες

Αναλυτικά οι σταθμοί και ημερομηνίες της περιοδείας είναι: 18/6 Νίκαια, 25/6 Αγρίνιο, 26/6 Ιωάννινα, 27/6 Καστοριά, 28/6 Κοζάνη, 30/6 Βόλος, 1/7 Βέροια, 4/7 Ηλιούπολη, 7/7 Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού, 11/7 Αίγιο, 12/7 Πάτρα, 14-15/7 Ρόδος, 19/7 Βριλήσσια, 22/7 Γέρακας, 23/7 Πόρτο Ράφτη, 25/7 Μυτιλήνη, 27/7 Χίος, 29/7 Σάμος (Καρλόβασι), 30/7 Σάμος (Πυθαγόρειο), 4/8 Ξυλόκαστρο, 5/8 Καβάσιλα, 6/8 Αργοστόλι, 8/8 Νέα Μάκρη, 9-10/8 Καλαμάτα, 11/8 Σαρωνίδα, 12/8 Χαλκούτσι, 17/8 Χανιά, 18/8 Ρέθυμνο, 19/8 Ηράκλειο, 20/8 Ιεράπετρα, 26/8 Αρτέμιδα, 27/8 Τρίκαλα, 28/8 Φεστιβάλ Φιλίππων, 29/8 Λάρισα, 31/8 Αιγάλεω.

Εισιτήρια 12€ στο ταμείο, 10€ η προπώληση. Περισσότερα στα τηλέφωνα: 211-1000365 και 6948 744988.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα