Ο Όρκος: Είδαμε το καθηλωτικό διπλό επεισόδιο της πρεμιέρας

Ο Όρκος: Είδαμε το καθηλωτικό διπλό επεισόδιο της πρεμιέρας

Πρεμιέρα με δυνατό διπλό επεισόδιο έκανε το περασμένο Σάββατο 5 Φεβρουαρίου η νέα σειρά «Ο Όρκος» στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1, σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου.

Έχοντας ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον των φαν της μυθοπλασίας για το 2022 με την «Αγάπη Παράνομη» και το «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ», η ΕΡΤ «ρίχνει» στη μάχη της τηλεθέασης και το νέο ιατρικό αστυνομικό δράμα «Ο Όρκος», δίνοντάς μας ραντεβού κάθε Σάββατο στις 22:00 με διπλό επεισόδιο. Και για όσους τηλεθεατές προτιμούν να απολαμβάνουν τη νέα καθηλωτική σειρά όποτε το επιθυμούν, κάθε επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την τηλεοπτική προβολή του.

Από δύο πρώτα κιόλας επεισόδια της νέας δραματικής σειράς με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Στάνκογλου και την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, είναι έκδηλο πως πρόκειται για μια πρωτότυπη -για τα ελληνικά δεδομένα- τηλεοπτική σειρά, με πολλές από τις σκηνές να διαδραματίζονται τη νύχτα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας με άστεγους, αλλά και σε χώρους νοσοκομείου. Σασπένς, δραματικές ανατροπές και δυνατές ερμηνείες από μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών «ορκίζονται» να μας κρατήσουν συντροφιά για 36 συνολικά επεισόδια με την υπογραφή της Τίνας Καμπίτση στο σενάριο και τη σκηνοθετική ματιά του Σπύρου Μιχαλόπουλου.


Τι είδαμε στα δύο πρώτα επεισόδια «Η επιστροφή» και «Η ανθρωπιά»

Κεντρικό πρόσωπο στο συγκλονιστικό αυτό υπαρξιακό δράμα αξιών είναι ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου), ο καλύτερος, ίσως, γενικός χειρουργός της Ελλάδας και ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας σ’ έναν ευτυχισμένο γάμο με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχουν αποκτήσει μια πανέξυπνη κόρη, τη Μελίνα (Μαρία Σαριάβα). Το νήμα της ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται το βράδυ των γενεθλίων του, όταν κατά τη διάρκεια της εφημερίας του έρχεται αντιμέτωπος με τα άψυχα σώματα της γυναίκας και της κόρης του, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο και αφού βρίσκονταν πολλές ώρες αβοήθητες στο δρόμο.

Μέσα σε μία νύχτα, ο Άγγελος τα χάνει όλα: την οικογένειά του και την πίστη του. Αυτό τον οδηγεί σε άρνηση της πραγματικότητας με αποτέλεσμα να φύγει από την Αθήνα και να απομονωθεί στο πατρικό του στη λίμνη, έχοντας εγκαταλείψει την ιατρική και έχοντας παραιτηθεί από την ίδια τη ζωή. Η ζωή, όμως, έχει διαφορετικά σχέδια για εκείνον, αφού τον καλεί πίσω στο δρόμο προκειμένου να ανακαλύψει αν ο θάνατος της γυναίκας του και της κόρης του ήταν ατύχημα ή φόνος. Πριν χάσει τη ζωή της, η Ηρώ είχε αναλάβει μια υπόθεση εξαφάνισης και ενώ κατάφερε να βρει ποιος βρίσκεται πίσω απ’ αυτήν, δεν πρόλαβε να το γνωστοποιήσει. Τώρα πια ο Άγγελος καλείται να συνεχίσει το έργο της και να ενώσει το παζλ των στοιχείων που άφησε πίσω της.

Ένα χρόνο μετά το θάνατό τους, ο Άγγελος βρίσκεται στην Αθήνα και όταν σ’ ένα ερημικό στενό στο κέντρο της όλης, μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η Λουΐζα (Αντριάνα Ανδρέοβιτς) τον παρακαλάει να τη βοηθήσει να γεννήσει και να μην τη αφήσει αβοήθητη στον δρόμο, εκείνος δεν μπορεί να αρνηθεί. Η Λουΐζα αποδεικνύεται πως είναι η σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή, Χάρη Ζαφείρη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο οποίος, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, χορηγεί το εθελοντικό πρόγραμμα «Ιατρικής του Δρόμου» που θέλει να αρχίσει ο αδελφός του Άγγελου, ο Παύλος (Γιώργος Γάλλος), ο οποίος είναι πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου.

Ο Άγγελος, ο οποίος ύστερα από ένα τυχαίο γεγονός έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του ήταν προσχεδιασμένο έγκλημα για το οποίο φέρεται να φταίει ένας άστεγος, τελικά πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος. Ψάχνοντας τα χαρτιά της Ηρώς, ο Άγγελος ανακαλύπτει ότι ο εφοπλιστής γνωριζόταν με τη γυναίκα του, παρόλο που ο ίδιος συμπεριφέρεται σαν να μην τη γνωρίζει. Κι ενώ πιστεύει ότι δεν θα ξαναχειρουργήσει ποτέ, το μαχαίρωμα ενός άντρα στη μηριαία αρτηρία στον δρόμο, αλλά και η γνωριμία του με την Πάτι Στιούαρτ (Αρετή Τίλη), θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις επόμενες αποφάσεις του.

Ο γενικός ιατρός Φάνης Μαρκάτος (Προμηθέας Αλειφερόπουλος), η διασώστρια και νοσηλεύτρια Πάτι Στιούαρτ (Αρετή Τίλη), ο γνώστης του δρόμου και των νόμων του Σαλβαντόρο Κρασσάς (Σήφης Πολυζωίδης), η κοινωνική λειτουργός και επιστήθια φίλη της Ηρώς Χλόη Τερζάκη (Λουκία Μιχαλοπούλου) και ο αναισθησιολόγος Στέφος Καρούζος (Νίκος Πουρσανίδης) μαζί με τον Παύλο και τον Άγγελο θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά που θα δοκιμάσουν τις ιατρικές τους γνώσεις αλλά και τα ψυχικά τους αποθέματα.

Ραντεβού κάθε Σάββατο στις 22:00 στην ΕΡΤ1

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα