Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα τα εγκαίνια του Μουσείου 'Νίκος Μπελογιάννης'

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα τα εγκαίνια του Μουσείου 'Νίκος Μπελογιάννης'

Τα εγκαίνια του Μουσείου συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 65 χρόνων από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη στις 30 Μαρτίου 1952

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, αρχηγών κομμάτων και εκπροσώπων των τεχνών και των γραμμάτων θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι τα εγκαίνια του Μουσείου "Νίκος Μπελογιάννης", το οποίο στεγάζεται  στην ιστορική οικία Μπελογιάννη στο κέντρο της Αμαλιάδας.

Η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί τρεις ημέρες πριν τη συμπλήρωση 65 χρόνων από την εκτέλεση του μεγάλου αγωνιστή στις 30 Μαρτίου του 1952.

ADVERTISING

Εν όψει της επίσημης λειτουργίας του Μουσείου ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες να διαθέσουν τυχόν αρχειακό υλικό που έχουν στην κατοχή τους για τη μόνιμη έκθεση, δίνοντας τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γνωρίσει άγνωστες πτυχές της ζωής του ιστορικού προσώπου της Αριστεράς, που είναι συνδεδεμένο με την Αμαλιάδα.

Η έκθεση

Σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα ο κ. Χριστοδουλόπουλος με τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, συζητήθηκαν οι τελικές διευθετήσεις για τη λειτουργία της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Μπελογιάννη καθώς και οι λεπτομέρειες της τέλεσης των εγκαινίων.

Επί τάπητος τέθηκε και η τελική διαμόρφωση του μνημονίου συνεργασίας, το οποίο θα υπογραφεί ανάμεσα στο δήμο Ήλιδας και τη Βουλή των Ελλήνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μηχανή του Χρόνου: Ο Μπελογιάννης στο απόσπασμα και η μαρτυρία της Έλλης Παππά

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook για τον Νίκο Μπελογιάννη

SHARE:

24Media Network