Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Ασπρούδης

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Ασπρούδης
Ηλίας Ασπρούδης στην παράσταση "Ζωή" (1993) National Theater of Greece / Αρχείο Εθνικού Θεάτρου

"Υπερευαίσθητο ευγενικό άνθρωπο" χαρακτηρίζει ο Σπύρος Μπιμπίλας τον Ηλία Ασπρούδη, ο οποίος πέθανε τη Μεγάλη Τρίτη. Ποιος ήταν.

Έφυγε από τη ζωή τη Μεγάλη Τρίτη (11/04) ο ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου, Ηλίας Ασπρούδης.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. Όπως έγραψε:

“Ακόμα ένας θλιβερός αποχωρισμός. Έφυγε ένας πολυ αγαπημένος φίλος και ξεχωριστός ηθοποιός που ερμήνευσε σπουδαίους ρόλους στο Εθνικό θέατρο, στο Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, στο Ελεύθερο θέατρο και στην τηλεόραση. Υπερευαίσθητος ευγενικός άνθρωπος τίμησε αθόρυβα το λειτούργημά μας όσο κανείς. Καλό ταξίδι αγαπημένε Ηλία Ασπρούδη…”.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Ασπρούδης

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου του Κωστή Μιχαηλίδη. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους. Υπήρξε βασικό στέλεχος του Αμφιθεάτρου – Σπύρου Ευαγγελάτου από το 1979 έως το 1992. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, με το θέατρο Στοά, με το Θέατρο Τέχνης κ.ά.

Σκηνοθέτησε τα έργα: “Κοντραμπάσο” του Π. Ζίσκιντ (ΔΗΠΕΘΕ Χίου), “Οι επισκέπτες” του Γ. Λυρίτη (Θεατρική Εταιρεία Φάος), “Λυδία” του Ε. Παπαδόπουλου (Θεατρική Εταιρεία Συμπόσιο) και “Κατασκευές” των Η. Ασπρούδη, Μ. Αναστασίου και Χ. Καζάζη.

Δίδαξε υποκριτική στο θεατρικό εργαστήρι του Κώστα Καζάκου, στη σχολή Ίασμος και στη Σχολή του Θεάτρου Αθήνας του Γ. Κιμούλη. Ήταν υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα