Πέθανε ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης

default image

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ελληνική τηλεόραση άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών

Γεννημένος στα Γρεβενά το 1938, ο Κώστας Κουτσομύτης σπούδασε κινηματογράφο στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου της Βιέννης και το 1965 γύρισε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους ταινία. Το 1966  υπογράφει, σε συνεργασία με τον Βασίλη Βασιλικό, το σενάριο «Θύματα Ειρήνης», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα.

Η πορεία του έμελλε να είναι σπουδαία. Ξεκίνησε από τη θέση του βοηθού σκηνοθέτη στη Φίνος Φιλμ. Στην συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορους παραγωγούς κι άρχισε να σκηνοθετεί για την ελληνική τηλεόραση. Ο κατάλογος είναι τεράστιος μεταξύ των οποίων: «Εκείνος κι εκείνος», «Τερέζα Βάρμα Δακόστα», «Καπνισμένος ουρανός».«Κίτρινος φάκελος», «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Η εκτέλεση» «Πρόβα Νυφικού», «Η αγάπη άργησε μια μέρα», «Ο μεγάλος θυμός», «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες», «Τα παιδιά της Νιόβης», «Ματωμένα Χώματα», «Οι μάγισσες της Σμύρνης».

Με πολλά βραβεία στο ενεργητικό του ο Κώστας Κουτσομύτης άφησε τη σφραγίδα του στην ελληνική τηλεόραση.

Ο Κώστας Κουτσομύτης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Σισμανόγλειο” με προβλήματα στο αναπνευστικό, ενώ πρόσφατα είχε μιλήσει σε ειδική εκπομπή της ΕΡΤ για τα πενήντα χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης. Ήταν η τελευταία του δημόσια εμφάνιση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα