Πλατεία Θεάτρου: “Το αμάρτημα της μητρός μου” στο ραδιόφωνο σε σκηνοθεσία Γ. Νανούρη

Πλατεία Θεάτρου: “Το αμάρτημα της μητρός μου” στο ραδιόφωνο σε σκηνοθεσία Γ. Νανούρη
athina984.gr

Το διάσημο διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού "Το αμάρτημα της μητρός μου" μεταφέρεται στο ραδιόφωνο, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη - Ερμηνεύουν η Νεκταρία Γιαννουδάκη και ο Αργύρης Πανταζάρας.

Tο ελληνικό θεατρικό έργο επιστρέφει δυναμικά στο ραδιόφωνο. “Το αμάρτημα της μητρός μου” του Γεωργίου Βιζυηνού είναι το νέο έργο που θα παρουσιαστεί στην ερτζιανή θεατρική σκηνή του Αθήνα 9.84 (στη συχνότητα 9.83) και την εκπομπή «Πλατεία Θεάτρου».

Το πρώτο διήγημα του λογοτέχνη Γεωργίου Βιζυηνού και ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα της νεοελληνικής πεζογραφίας είναι ένα έργο με αφηγηματικό χαρακτήρα, μία ηθογραφία ουσιαστικά, που την προσδιορίζει όμως το μονίμως ενδιαφέρον ψυχογραφικό στοιχείο. Ο Γιώργος Νανούρης έχει επιλέξει να σκηνοθετήσει το έργο του Βιζυηνού που έχει χαρακτηριστεί και αυτοβιογραφικό. Ερμηνεύουν ο Αργύρης Πανταζάρας και η Νεκταρία Γιαννουδάκη. Η μουσική είναι του Χρίστου Θεοδώρου.

Η ιστορία πραγματεύεται την υπαρξιακή αγωνία μίας μητέρας-της ηρωίδας-που από λάθος της ένα βράδυ, προκάλεσε τον θάνατο της κόρης της που ήταν σε βρεφική ηλικία. Η διαρκής αναζήτηση αυτής της γυναίκας για εξιλέωση, ο πόνος και η πάλη με τη συνείδησή της, με την ίδια της την ταυτότητα ως μητέρα, την αναγκάζουν να κάνει πράξεις που στα μάτια των υπόλοιπων παιδιών της φαίνονται ακατανόητες, μέχρι τη στιγμή που εκείνη αποφασίζει να πει την αλήθεια στον γιο της.

Τα έργα ηχογραφούνται μέσα στο σταθμό, σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο από τον ηχολήπτη του Αθήνα 9.84, Πάνο Αργύρη.

Τα podcast της παράστασης, αμέσως μετά τη ραδιοφωνική της μετάδοση, θα παραμείνει για μια εβδομάδα στο site του σταθμού διαθέσιμη για ακρόαση.

Ταυτόχρονα με τη ραδιοφωνική μετάδοση της «Πλατείας Θεάτρου», θα προβάλλεται στο athina984.gr βίντεο οπτικής ερμηνείας κάθε έργου στη νοηματική γλώσσα το οποίο θα συνοδεύεται από πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα