Ποιος Έλληνας ποιητής συγκλόνισε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Slam

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μανώλης Νανούρης
Ο Μανώλης Νανούρης FACEBOOK

O Μανώλης Νανούρης, με το ποίημά του “Το πρώτο άσυλο”, πρόσφερε μία συγκλονιστική ερμηνεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Slam.

 

Ίσως ελάχιστοι από μας πρόσεξαν ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο διεξήχθη (στην Αμβέρσα του Βελγίου) το 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Slam. Kρίμα, γιατί πρόκειται για εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία στην οποία μάλιστα η Ελλάδα κατέλαβε τη 14η θέση σε 31 χώρες.

Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Μανώλης Νανούρης με το ποίημά του “Το Πρώτο Άσυλο”.

Η ερμηνεία του Ελληνα ποιητή, σ’ ένα άκρως συναισθηματικό και έντονα φορτισμένο ποίημα, ήταν συγκλονιστική και μπορείτε να την δείτε ακριβώς από κάτω.

Στο διαγωνισμό ευρωπαϊκής ποίησης Slam οι δημιουργοί ερμηνεύουν τα ποιήματά τους από στήθους χωρίς να τα διαβάζουν. Για την ιστορία, τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν η Εσθονία, η Ισπανία και η Αγγλία.

Τι είναι η Slam Ποίηση

Η slam ποίηση είναι ένα είδος προφορικής ποίησης που ξεκίνησε στη δεκαετία του 1980 στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για ένα διαγωνιστικό γεγονός στο οποίο ποιητές εκτελούν τα ποιήματά τους ενώπιον ενός ζωντανού κοινού και μιας επιτροπής κριτών.

Η slam ποίηση έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Στην Ελλάδα, η πρώτη slam ποίηση διοργανώθηκε το 2014 και από τότε έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ακόμα διοργανώσεις σε διάφορες πόλεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα