ΠΟΘΑ για ακυρώσεις εκδηλώσεων: “Μεθοδευμένη στοχοποίηση”

ΠΟΘΑ για ακυρώσεις εκδηλώσεων: “Μεθοδευμένη στοχοποίηση”
Εκδήλωση στο Ηρώδειο τον Αύγουστο του 2016 Eurokinissi

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος στους Λ. Μενδώνη και Ν. Χαρδαλιά. Ζητά πλήρη αποζημίωση καλλιτεχνών και εργαζομένων στις ακυρωθείσες εκδηλώσεις.

Αγωνία για την εργασία στο θέαμα-ακρόαμα με τον περιορισμό, λόγω πανδημίας κορονοϊού, των συναυλιών σε 100 θεατές και προβληματισμό για πιθανές επιπρόσθετες ματαιώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων μετά τις ανάλογες ακυρώσεις που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, σε δήμους και φεστιβάλ, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Σε επιστολή της την Τρίτη (18/08) προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η ΠΟΘΑ κάνει λόγο περί μεθοδευμένης «στοχοποίησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων για την ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού», ενώ αντίθετα «στις ελάχιστες εκδηλώσεις που έγιναν οργανωμένα, σε Φεστιβάλ και Δήμους, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τηρήθηκαν υποδειγματικά».

Μεταξύ των αιτημάτων η ΠΟΘΑ ζητά «την πλήρη αποζημίωση όλων των καλλιτεχνών και των εργαζομένων που θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν». Επίσης «την επέκταση των μέτρων στήριξης (του έκτακτου βοηθήματος) για όλους τους εργαζομένους που υφίστανται απαγόρευση ή αναστολή ή περιορισμό της εργασίας τους λόγω υγειονομικών μέτρων, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο». Ζητά ακόμη «επιδότηση όλων των ανέργων […]Ακύρωση της απόφασης για χωρητικότητα 100 ατόμων ανεξάρτητα από το μέγεθος του χώρου εκδηλώσεων».

Και καταλήγει ζητώντας «να ξεκινήσουν επιτέλους οι συζητήσεις για το πλαίσιο των κλειστών χώρων για τη σεζόν που έρχεται».

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα