Shelley Duvall: Πέθανε η πρωταγωνίστρια της “Λάμψης”

Διαβάζεται σε 3'
Η Shelley Duvall
Η Shelley Duvall Doug Pizac/AP Photo

Σε ηλικία 75 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η ηθοποιός Shelley Duvall.

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου της Σέλι Ντουβάλ (Shelley Duvall), η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 75 ετών.

Πολυσχιδής ηθοποιός και καλλιτέχνιδα, η Ντουβάλ υπήρξε μούσα του Ρόμπερτ Άλτμαν και έγραψε τη δική της ιστορία μέσα από τις ηρωίδες που ενσάρκωσε στις ταινίες “McCabe & Mrs Miller”, “Nashville”, “Popeye” και “3 Women”.

Η ταινία όμως που την ανέδειξε ήταν η ψυχολογική ταινία τρόμου, σκηνοθεσίας Στάνλεϊ Κιούμπρικ “Η Λάμψη“, όπου υποδύθηκε την “Ουέντι Τόρανς” στο πλευρό του Τζακ Νίκολσον.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η Ντουβάλ πέθανε στον ύπνο της από επιπλοκές του διαβήτη στο σπίτι της στο Μπλάνκο του Τέξας, σύμφωνα με τον σύντροφό της Νταν Γκίρλοϊ (Dan Gilroy).

Ο Γκίρλοϊ δήλωσε στο The Hollywood Reporter: “Η αγαπημένη, γλυκιά, υπέροχη σύντροφος της ζωής μου και φίλη μου μας άφησε. Υπέφερε πολύ τον τελευταίο καιρό, τώρα είναι ελεύθερη. Πέταξε μακριά, όμορφη Σέλϊ”.

Η Ντουβάλ έγινε γνωστή σε μια σειρά από κλασικές ταινίες-ορόσημα της δεκαετίας του 1970, συμπεριλαμβανομένων επτά ταινιών με τον σκηνοθέτη Robert Altman, ο οποίος την ανακάλυψε για πρώτη φορά όταν φοιτούσε στο κολέγιο της γενέτειράς της, στο Χιούστον του Τέξας.

FILE - In this May 23, 1977, file photo, actress Shelley Duvall is seen in Cannes, France. Duvall has revealed her struggles with mental illness in an interview set to air on the "Dr. Phil" show Friday, Nov. 18, 2016. (AP Photo/Jean Jacques Levy, File)

Το ντεμπούτο της στο Κινηματογράφο έγινε με την ταινία “Brewster McCloud”, ενώ άλλες συνεργασίες του καλλιτεχνικού ζεύγους περιλάμβαναν τις ταινίες “Thieves Like Us”, “Nashville”, “Buffalo Bill and the Indians” και το 1977 το “3 Women”, όπου υποδύθηκε τη φαντασιόπληκτη υπάλληλο σπα, την οποία πολλοί θεωρούν ως την καλύτερη δουλειά της.

Αν όμως ένας ρόλος είναι αυτός για τον οποίο είναι πιο γνωστή είναι αυτός στην ταινία του 1980, “Η Λάμψη”, τα γυρίσματα της οποίας φημολογείται πως ήταν εξαντλητικά. Μάλιστα, μία σκηνή στην οποία ο χαρακτήρας του Νίκολσον βασανίζει τη Ντουβάλ με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, σύμφωνα με πληροφορίες, γυρίστηκε 127 φορές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα