Sky News: Εξετάζεται “μπλόκο” στην άδεια εξαγωγής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Διαβάζεται σε 1'
Το Μουσείο της Ακρόπολης
Το Μουσείο της Ακρόπολης Alexandros Michailidis / SOOC

Την πληροφορία ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει συζητήσει νομικούς τρόπους που θα εμπόδιζαν την οποιαδήποτε «εξαγωγή» των Γλυπτών του Παρθενώνα προς την Αθήνα, μεταφέρει το SkyNews.

Αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης έχουν εξετάσει πιθανές νομικές οδούς για την απαγόρευση οποιασδήποτε «εξαγωγής» των Γλυπτών του Παρθενώνα, σύμφωνα με πληροφορίες του SkyNews, στον απόηχο της ακύρωσης της συνάντησης του Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, η βρετανική κυβέρνηση συζήτησε κάποια στιγμή να μπλοκάρει την άδεια εξαγωγής των Γλυπτών, την οποία ορισμένοι θεωρούν απαραίτητη για την επιστροφή τους.

Το SkyNews κάνει αναφορά και στον Τζορτζ Οσμπορν, πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργό Οικονομικών των Συντηρητικών, ο οποίος έχει αναφερθεί σε σχέδιο προσωρινού δανεισμού των Γλυπτών.

Ανώτερος εκπρόσωπος των Τόρις, που επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρει ότι ο Οσμπορν επεξεργάζεται μια «κακή συμφωνία» που καθιστά τις θέσεις του «ανεπίτρεπτες», επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να φύγει».

Σημειώνεται ότι η Ντάουνινγκ Στριτ διεμήνυσε πως ο Σουνάκ δεν θα υποστηρίξει καμία αλλαγή στους ισχύοντες νόμους που εμποδίζουν την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα – και δήλωσε ότι θα τασσόταν κατά οποιασδήποτε συμφωνίας δανεισμού τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα