Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» νοσηλεύεται η Άννα Συνοδινού

default image

Η σπουδαία πρωταγωνίστρια του θεάτρου, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα σε σημείο που να μην μπορεί να αποπληρώσει τα έξοδα της νοσηλείας της

Στο δωμάτιο 146 του νοσοκομείου «Σωτηρία» νοσηλεύεται διασωληνωμένη, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον εδώ και μία εβδομάδα η σπουδαία ηθοποιός και πρώην υπουργός ‘Αννα Συνοδινού.

Την περασμένη Τετάρτη, η 88χρονη ηθοποιός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην πνευμονολογική μονάδα του νοσοκομείου, όπου οι γιατροί της χορήγησαν την κατάλληλη αγωγή, για να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πυρετό, τη δύσπνοια, καθώς και άλλα χρόνια προβλήματα της υγείας της που την ταλαιπωρούν.

Η ηθοποιός έχει υποβληθεί σε γαστροστομία και παρακολουθείται σε κρεβάτι αυξημένης φροντίδας, ενώ οι θεράποντες ιατροί της είναι σε επιφυλακή εφοσόν χρειασθεί να νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πάντως, όπως αναφέρουν, δεν είναι διασωληνωμένη και εξακολουθεί να διατηρεί επαφή με το περιβάλλον, παρά τη νόσο που την ταλαιπωρεί.

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ενημερώνεται ο ίδιος για την πορεία της υγείας της, από το νοσοκομείο, από την πρώτη ημέρα της νοσηλείας της, στις 27 Ιουνίου. Η ασφαλιστική κάλυψη που έχει η ασθενής, ως πρώην βουλευτής, της παρέχει δωρέαν νοσηλεία, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται σε 24ωρη βάση δύο αποκλειστικές νοσοκόμες.

Εξάλλου, ο ανηψιός της κ. Συνοδινού, Ιωάννης Συνοδινός, με επιστολή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει έκκληση στα μέσα ενημέρωσης «αυτές τις δύσκολες ώρες, να υπάρξει σεβασμός και στο όνομα και στην κατάσταση της κ. Συνοδινού» και «να περιοριστεί στο ελάχιστο η σχετική αρθρογραφία για τη μεγάλη ηθοποιό»

Η σπουδαία πρωταγωνίστρια του θεάτρου σύμφωνα με τους δύο ανθρώπους που βρίσκονται εδώ και 40 χρόνια στο πλευρό της, την κ. Δώρα και τον κ. Χρήστο, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα σε σημείο που να μην μπορεί να αποπληρώσει τα έξοδα της νοσηλείας της.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Κώστας Βενετσάνος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ΣΕΗ «θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμπαρασταθεί και ηθικά και οικονομικά στην σπουδαία ηθοποιό. Το ζητούμενο είναι να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία και να σταθεί στο πλευρό της».

   

.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα