Νοσοκομειακοί γιατροί: Να μην μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο η 9η Πνευμονολογική του “Σωτηρία”

Νοσοκομειακοί γιατροί: Να μην μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο η 9η Πνευμονολογική του “Σωτηρία”
Η κεντρική πύλη του νοσοκομείου «Σωτηρία» INTIME NEWS

Την αντίθεσή τους εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ), στον σχεδιασμό του του υπουργείου Υγείας για μεταφορά της 9ης Πνευμονολογικής κλινικής του "Σωτηρία" στο "Ασκληπιείο" Βούλας.

Την προσπάθεια της κυβέρνηση να κλείσει η 9η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Σωτηρία» καταγγέλλει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει στην πραγματικότητα τη μεταφορά της κλινικής από το «Σωτηρία» στο «Ασκληπιείο» της Βούλας, μαζί με δύο Πνευμονολόγους και τη μετακίνηση του υπόλοιπου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του «Σωτηρία» σε άλλες Πνευμονολογικές Κλινικές.

Όπως λένε οι γιατροί, αυτό ισοδυναμεί με κατάργηση της 9ης Πνευμονολογικής Κλινικής, αλλά και με περαιτέρω αποδυνάμωση και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον τομέα της Πνευμονολογίας.

Στην κλινική, εκτός από τη νοσηλεία ασθενών με πνευμονολογικά προβλήματα, σημειώνουν οι γιατροί, επιτελούνται και μία σειρά από εξειδικευμένες εξετάσεις, τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς, ενώ εκατοντάδες παρακολουθούνται κάθε χρόνο στα εξωτερικά της ιατρεία.

Σημαντική θέση κατέχει και η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών αλλά και το ερευνητικό έργο, όπως τονίζει ταυτόχρονα και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

«Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοι υπάρχει μία συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης της κλινικής εδώ και καιρό. Η συνταγή είναι γνωστή αφού έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους για ενίσχυση της κλινικής με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση με απώτερο σκοπό να διαμορφωθούν οι συνθήκες για το οριστικό κλείσιμό της», σημειώνουν οι γιατροί σε ανακοίνωσή τους.

Οι γιατροί σημειώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή αυτών των «εγκληματικών σχεδίων», και καλούν τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Σωτηρία.

Οι γιατροί ζητούν:

  • Nα μην καταργηθεί η 9η Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου «Σωτηρία».
  • Να ενισχυθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία της.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα