Στο Ρεξ τα ξημερώματα οι καλλιτέχνες, υπό κατάληψη ολόκληρο το Εθνικό θέατρο

Στο Ρεξ τα ξημερώματα οι καλλιτέχνες, υπό κατάληψη ολόκληρο το Εθνικό θέατρο
Eurokinissi

Υπό κατάληψη τελεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης και η δεύτερη σκηνή του Εθνικού θεάτρου το οποίο πλέον είναι πλήρως κατειλημμένο από καλλιτέχνες που διαμαρτύρονται για το επίμαχο προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Στην κατάληψη και της δεύτερης σκηνής του Εθνικού θεάτρου, του Ρεξ, προχώρησε τα ξημερώματα της Τετάρτης ομάδα καλλιτεχνών, συνεχίζοντας έτσι δυναμικά τη διαμαρτυρία τους για το επίμαχο προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Έτσι, μετά την κατάληψη της δραματικής σχολής και το κτίριο Τσίλερ, ολόκληρο το Εθνικό τελεί υπό κατάληψη, ενώ σήμερα λήγει και η διωρία που έχουν θέσει οι καθηγητές της σχολής για την παραίτησή τους. Πιο συγκεκριμένα, οι καθηγητές έχουν δηλώσει πως αν δεν λάβουν έμπρακτες ενδείξεις μέχρι τις 8/2 ότι το Π.Δ θα τροποποιηθεί θα υποβάλλουν την παραίτησή τους

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σωματεία καλλιτεχνών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε μία ακόμη προγραμματισμένη δράση έξω από το Κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θέατρου.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει ήδη προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023.

Στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας, οι καλλιτέχνες αναμένεται να συναντηθούν στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα