Συλλυπητήριο μήνυμα του υπ. Πολιτισμού για το θάνατο του Γρηγόρη Ριζόπουλου

Γρ. Ριζόπουλος

Ο Γρηγόρης Ριζόπουλος υπήρξε ένας ξεχωριστός εικαστικός καλλιτέχνης, ο οποίος υπηρέτησε την τέχνη του με την ίδια αφοσίωση και αυταπάρνηση που διέκρινε τους πολιτικούς του αγώνες, αναφέρει το υπ. Πολιτισμού.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γρηγόρη Ριζόπουλου εκφράζει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Ο Γρηγόρης Ριζόπουλος υπήρξε ένας ξεχωριστός εικαστικός καλλιτέχνης, ο οποίος υπηρέτησε την τέχνη του με την ίδια αφοσίωση και αυταπάρνηση που διέκρινε τους πολιτικούς του αγώνες. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός για το άγαλμα του «Μακρονησιώτη Αγωνιστή», που σήμερα δεσπόζει στη Μακρόνησο – έναν απ’ τους τόπους εξορίας του στα μετεμφυλιακά χρόνια. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και εργάστηκε ως γλύπτης και αρχιτέκτονας. Στη διάρκεια του πολυετούς επαγγελματικού του βίου απέσπασε πολλές διακρίσεις και βραβεία. Επί σειρά ετών ήταν εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου» αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Γρηγόρη Ριζόπουλου.

SHARE:

24Media Network