Το "Tattooland" του Μηνά Βιντιάδη υποψήφιο για το βραβείο "Κάρολος Κουν 2018"

Tattooland του Μηνά Βιντιάδη
Tattooland του Μηνά Βιντιάδη ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

Η παράσταση είχε ανέβει την περασμένη άνοιξη, στο Αγγέλων Βήμα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νεοελληνικού Έργου - Το έργο είναι υποψήφιο στην κατηγορία "Δραματουργία Ελληνικού Έργου".

Το έργο του Μηνά Βιντιάδη «Tattooland», είναι υποψήφιο για το Βραβείο «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ 2018» στην κατηγορία «ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ». Η παράσταση είχε ανέβει την περασμένη άνοιξη, στο Αγγέλων Βήμα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νεοελληνικού Έργου, που διευθύνει η Λεία Βιτάλη. Σκηνοθέτης ήταν η Κερασία Σαμαρά και πρωταγωνιστούσαν ο Δημήτρης Αλεξανδρής, η Ευτυχία Γιακουμή, ο Περικλής Λιανός, η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, ο Αλέξανδρος Νταβρής και ο Δημήτρης Θεοθωρίδης.

Κεντρικός ήρωας είναι ο «tattoo artist» Κάπτεν Κουκ, στο εργαστήριο του οποίου, κάποια χαράγματα ζωντανεύουν καθώς κεντιούνται πάνω σε ανθρώπινα σώματα διεκδικώντας μια θέση στη ζωή του δημιουργού τους. Μνήμες και αισθήσεις ξυπνούν επικίνδυνα. Το έργο έχει γίνει βιβλίο από την «Κάππα Εκδοτική»

ADVERTISING

Συνυποψήφιοι του Βιντιάδη είναι ο Τσιμάρας Τζανάτος για το έργο «Η δεσποινίς Δυστυχία» και ο Θανάσης Χαλκιάς για το έργο «Μαμά και εγώ δεν σε αγαπώ». Την Επιτροπή Θεάτρου & Χορού 2018 αποτελούν οι Λέανδρος Πολενάκης (πρόεδρος), Ανθούλα Δανιήλ, Κωνσταντίνος Μπούρας και η κριτικός χορού Μίρκα Ψαροπούλου.

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας θα πραγματοποιηθεί η Τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» 2018, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Μουσικής, Θεάτρου & Χορού 2018, η οποία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Ο θεσμός, που φέτος συμπληρώνονται 23 χρόνια από την γέννησή του, αναγνωρίζεται ως ο εγκυρότερος του είδους καθώς συνδυάζει το κύρος του δήμου Αθηναίων, της κεντρικής λειτουργικής δομής της πρωτεύουσας, και της Ενώσεως Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, ενός από τα παλαιότερα πνευματικά σωματεία της χώρας (έτος ιδρύσεως 1928), μέλη του οποίου υπήρξαν διαχρονικά επίλεκτες προσωπικότητες του πνευματικού κόσμου.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θέατρο
SHARE:

24Media Network