ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ: Μια έκθεση στο Ρομάντσο που κάνει πράξη τη συνεργατικότητα στην τέχνη

Διαβάζεται σε 3'
Έκθεση: ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ
Έκθεση: ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια

Η έκθεση ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ από τις ομάδες ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια & ΚROMA έρχεται στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ από τις 1 έως 7 Νοεμβρίου 2023.

Η εικαστική ομάδα ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια και ο μη κερδοσκοπικός διεθνής κοινωνικός φορέας Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού «ΚROMA», εγκαινιάζουν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 την έκθεση ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ στον εκθεσιακό χώρο του ΡΟΜΑΝΤΣΟ, το ιστορικό κτήριο του ομώνυμου περιοδικού, που την τελευταία δεκαετία είναι πολιτιστικό κέντρο, στην οδό Αναξαγόρα 3-5 στην Αθήνα.

Διάρκεια

1 έως 7 Νοεμβρίου 2023, καθημερινά 17:00 – 21:00

Σάββατο και Κυριακή 12:00 – 21:00

Έκθεση: ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ
Έκθεση: ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια

Είσοδος Ελεύθερη

Η έκθεση αποτυπώνει την πορεία της ομάδας ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια από την εποχή της αμφισβήτησης (lockdown) του φυσικού έργου τέχνης και την επιβολή των ψηφιακών μέσων, μέχρι τη συμπύκνωση της επιθυμίας ανταλλαγής εμπειριών για τα νέα εργαλεία και υλικά στο ρόλο της εικόνας.

Η εικόνα σαν διάδραση, αρχικά μέσα στην ομάδα και στη συνέχεια παρεμβατικά στο δημόσιο χώρο ως αλληλεπίδραση, γίνεται μηχανισμός μετατροπής και μετάδοσης της έννοιας της καλλιέργειας μέσω κοινού έργου*.

Η συνεργασία -και σε θεωρητικό επίπεδο και σε καλλιτεχνικές πρακτικές- είναι από μόνη της πρόκληση. Η ανταλλαγή επεξεργασίας πνευματικού έργου με την προϋπόθεση της ισότητας, αποσπώντας τον εαυτό από την άνεση του ατομικού και καθιστώντας τον συμμέτοχο σε κοινή δημιουργία όσμωσης, είναι ο άξονας προσήλωσης της ομάδας. Ένα παράδειγμα μια τέτοιας προσήλωσης είναι και η έκθεση Ιχνογραφία.

*Το έργο ως «φυσικό μέγεθος» εκφράζει την ενέργεια που μεταφέρεται από ένα σώμα σε ένα άλλο ή που μετατρέπεται από μια μορφή σε μια άλλη.

Έκθεση: ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ
Έκθεση: ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια

Οι εικαστικοί, μέλη της ομάδας ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια είναι:

Κεχαγιά Ελισάβετ, Κριεζή Αικατερίνη, Μαργαρώνη Λυδία, Τζανετουλάκου Ευτυχία, Τσουματίδου Στέλλα, Χαραλαμπίδου Κίκα, Χριστάκου Ιωάννα.

Ακολουθήστε την ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια:

στο Facebook

και στο Instagram

Επικοινωνήστε στο: [email protected]

Έκθεση: ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ
Έκθεση: ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια

Ακολουθήστε το KROMA:

στο Facebook

και στο Instagram

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα