Θάνος Μικρούτσικος: Οι μουσικές του ζεσταίνουν ένα άχαρο συναυλιακό καλοκαίρι

Θάνος Μικρούτσικος: Οι μουσικές του ζεσταίνουν ένα άχαρο συναυλιακό καλοκαίρι
Ο Θάνος Μικρούτσικος επί σκηνής. Eurokinissi

Δύο ξεχωριστές βραδιές αφιερωμένες στον Θάνο Μικρούτσικο πραγματοποιήθηκαν στο Ηρώδειο. Η συναυλία θα μεταφερθεί στην Πάτρα στις 17 και 22 Ιουλίου.

Με μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου “πλημμύρισε” το Ηρώδειο τηνΤετάρτη (15/07) και την Πέμπτη (16/07), σε δύο βραδιές αφιερωμένες στον μεγάλο συνθέτη που σηματοδότησαν την έναρξη του φετινού “Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου”.

Στο αφιέρωμα με τίτλο “Τους προβολείς στήσε!” ακούστηκαν τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που “έντυσαν” μοναδικά παραστάσεις, αλλά και ξεπέρασαν τα όρια του θεάτρου και έγιναν γνωστές επιτυχίες.

Τη μουσική διεύθυνση των δύο βραδιών είχε ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ο άνθρωπος που ο Θάνος Μικρούτσικος τον αποκαλούσε alterego του. Τραγούδησαν ο Χρήστος Θηβαίος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, ενώ ανάμεσα στις νότες, κείμενα θα διάβασε η Ρένια Λουιζίδου.

Πλήθος κόσμου έδωσε το “παρών”, τηρώντας το 45% της πληρότητας του Ηρωδείου, αλλά και όλα τα υγειονομικά μέτρα που ορίστηκαν, όπως τη χρήση μάσκας και την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο από τον χώρο, ενώ την πρώτη βραδιά παραβρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Και στην Πάτρα το αφιέρωμα

Το μοναδικό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί και στην Πάτρα την Παρασκευή 17 και την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης , το οποίο από το βράδυ της Παρασκευής θα μετονομαστεί σε Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος». 

Τα εισιτήρια της συναυλίας έχουν ήδη εξαντληθεί και δεδομένων των μέτρων που ισχύουν για την πρόληψη μετάδοσης του covid-19, καλούνται όσοι δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν, να μην προσέλθουν στο χώρο, καθώς θα είναι αδύνατη η είσοδος τους σε αυτόν. Για όσους έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, η είσοδος στη συναυλία θα αρχίσει στις 8.00 το βράδυ.

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων γίνονται γνωστά, τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να λάβουν και να τηρούν όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για την συναυλία – αφιέρωμα στον πατρινό συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουλίου και θα προσέλθουν στο Εργοστάσιο Τέχνης.

Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, για τον περιορισμό μετάδοσης του covid-19, οι θεατές τόσο της συγκεκριμένης εκδήλωσης όσο και των υπολοίπων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, πρέπει να συμμορφώνονται, λαμβάνουν και τηρούν τα εξής μέτρα:

– Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτησή του στην θέση του καθώς και κατά την έξοδό του από τον χώρο είναι υποχρεωτική.

– Όποιος θεατής δεν έχει μάσκα θα μπορεί να προμηθευτεί από την είσοδο, όπου και θα διατίθεται προς χρήση αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα

– Κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών πρέπει να τηρούνται ουρές με υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου ανά άτομο

– Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα ως προς την ροή του κοινού κατά την είσοδο και έξοδό του στο χώρο της εκδήλωσης

– Επίσης δεν θα υπάρχει διάλειμμα για να μην δημιουργείται συνωστισμός

– Οι θεατές παρακαλούνται να απορρίπτουν τα προστατευτικά είδη μίας χρήσεως στους κάδους που είναι τοποθετημένοι στο χώρο.

– Συστήνεται κάθε θεατής να φορά μη ιατρική μάσκα  καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης καθώς και η χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα