“Ανεμοστρόβιλοι του Πεπρωμένου” φυσούν στο Μέγαρο

Διαβάζεται σε 5'
Οι Ανεμοστρόβιλοι του Πεπρωμένου

Ο Χριστόφορος Χριστοφής μιλά στο NEWS 24/7 με αφορμή το νέο του έργο “Ανεμοστρόβιλοι του Πεπρωμένου” που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Χριστόφορος Χριστοφής έγραψε ένα ολοκαίνουριο θεατρικό έργο, τους “Ανεμοστρόβιλους του Πεπρωμένου” και θα το σκηνοθετήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 20, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα νέο ψυχολογικό δράμα που πραγματεύεται τη μοναξιά των ανθρώπων, σε εποχές μεταιχμιακές και ταραγμένες και ανεβαίνει στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.

Ο Χριστόφορος Χριστοφής
Ο Χριστόφορος Χριστοφής

“Είναι πολύ δύσκολο να πω ακριβώς τι με ενέπνευσε στο έργο αυτό” αναφέρει στο NEWS 24/7 o Χριστόφορος Χριστοφής και συνεχίζει πωςείναι πολλοί λόγοι και πολλές οι αφορμές. Πρώτον, η επαφή μου με τη μουσική των αρχών του περασμένου αιώνα (σχολή της Βιέννης, η Ευρώπη ενός πολιτισμού που έμελλε να καταστραφεί από δύο μεγάλους πολέμους), η προσωπική μου επαφή με τη μουσική και τη ζωή του Γκούσταβ Μάλερ και της γυναίκας του Άλμα Μάλερ, η προσωπικότητα της οποίας σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και πολλές προσωπικότητες. Σ αυτόν τον κόσμο έζησε και ο δικός μας, λίγο νεότερος, αρχιμουσικός Δημήτρης Μητρόπουλος, από τους κορυφαίους της εποχής του.

Ο Δημήτρης Μαύρος
Ο Δημήτρης Μαύρος

Επίσης, η ονομαστή οικογένεια του Γερμανού συγγραφέα Τόμας Μαν. Οικογένεια, η οποία εκτός από τον μεγαλοφυή πατέρα, συγγραφέα του Μαγικού Βουνού και του θανάτου στην Βενετία, “έδωσε” και τον γιο του, Κλάους Μαν, όπως και τον θείο Χάινριχ, ο οποίος έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ (Γαλάζιος Άγγελος με την Μάρλεν Ντιτριχ ). Εδώ, έχουμε να κάνουμε με απίστευτες περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίες είναι και ενσαρκώσεις μιας Ευρώπης που δεν θα επιστρέψει ποτέ πλέον”.

Η Κωνσταντίνα Τάκαλου
Η Κωνσταντίνα Τάκαλου

Ήρωες αυτοεξόριστοι…

Σκιαγραφήστε μας τους ήρωές του που καταλήγουν να ζουν αυτοεξόριστοι, μακριά από τα προβλήματα που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ευρώπη…
Κάποια φίλη μου έλεγε τις προάλλες, πως ύστερα από τόσους καταστροφικούς πολέμους, προδομένες επαναστάσεις και χαμένα όνειρα, όλοι νιώθουμε εξόριστοι κάπου, κανείς δεν γνωρίζει… Αυτό νιώθουν και οι ήρωες αυτού του έργου μου οι οποίοι είναι: η Άλμα Μάλερ, μια γυναίκα με πολύ πλούσιο παρελθόν και πολύ μελαγχολικό παρόν, όταν στο μικρό διαμέρισμα που έχει καταλήξει στη Νέα Υόρκη συναντά τον Δημήτρη Μητρόπουλο, αστέρι τυχερό, μια που εκείνος, έχει γλιτώσει από τις καταστροφές των εποχών…

Ο Αλμπέρτο Φάις
Ο Αλμπέρτο Φάις

Η εσωτερική του μοναξιά όμως καραδοκεί. Επίσης, περιγράφεται και η υπαρξιακή κατάπτωση του Κλάους Μαν, ο οποίος ποτέ δεν άντεξε την συνεχή σύγκριση με τον μεγαλοφυή πατέρα του τον Τόμας Μαν και στο τέλος αυτοκτονεί. Και τέλος, ένας μυστηριώδης τύπος, ο οποίος μοιάζει σαν να ξεπηδά από κάποια νουβέλα ξεχασμένου έργου. Έρχεται και σχεδόν κατασκοπεύει τις κινήσεις του Κλάους, του θυμίζει το παρελθόν του πατέρα του (είναι από μικρός καμαριέρης στα ξενοδοχεία της Κυανής Ακτής, Κάννες, Νίκαια κλπ, όπου σύχναζε ο γνωστός συγγραφέας με την γυναίκα του).

Σήμερα τι “ανεμοστρόβιλοι” κινδυνεύουν να μας παρασύρουν;
Ο πρόσφατος ανεμοστρόβιλος τον όποιον ζήσαμε όλοι μας, λέγεται κορονοϊός με όλες τις συνέπειες του επί δύο χρόνια τουλάχιστον. Αρκετό ήταν….

Ο ΝΙκόλας Παπαγιάννης
Ο ΝΙκόλας Παπαγιάννης

Συντελεστές

«Aνεμοστρόβιλοι του πεπρωμένου»
Ψυχολογικό δράμα
Κείμενο-Σκηνοθεσία | Χριστόφορος Χριστοφής
Χορογραφία | Έρση Πήττα
Σκηνικά | Άση Δημητρολοπούλου
Κοστούμια | Εριέττα Βορδώνη
Σχεδιασμός φωτισμού | Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Ερμηνεύουν: Νικόλας Παπαγιάννης, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Δημήτρης Μαύρος, Αλμπέρτο Φάις

Ιnfo

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(με αγγλικούς υπέρτιτλους)
Τιμές εισιτηρίων
12 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 20 €
Η παράσταση είναι κατάλληλη για κοινό άνω των 12 ετών.

Eισιτήρια: 210 72 82 333

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα