Ο Δημήτρης Λάλος στην “Άλκηστη” του Ευριπίδη- Τον σκηνοθετεί η Έλενα Μαυρίδου

Ο Δημήτρης Λάλος στην “Άλκηστη” του Ευριπίδη- Τον σκηνοθετεί η Έλενα Μαυρίδου
Η Έλενα Μαυρίδου και ο Δημήτρης Λάλος Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Η Έλενα Μαυρίδου σκηνοθετεί τον Δημήτρη Λάλο στην Άλκηστη του Ευριπίδη στο θέατρο Χώρος.

Η Έλενα Μαυρίδου επιχειρεί τη δική της σκηνοθετική προσέγγιση στο κείμενο «Άλκηστις» του Ευριπίδη, ακροβατώντας ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα.

Η “Άλκηστιςθεωρείται ένα από τα πιο αλλόκοτα έργα του Ευριπίδη, καθώς ακροβατεί μεταξύ τραγωδίας και κωμωδίας, μεταξύ ρεαλισμού και μεταφυσικού. Αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που θυσιάζει τη ζωή της για να σώσει τη ζωή του ετοιμοθάνατου άντρα της, του Άδμηττου. Μίας γυναίκας που γυρνά από τον Κάτω Κόσμο με τη βοήθεια του Ηρακλή. Αλλά πια είναι ένα βουβό αίνιγμα…

Η παράσταση αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο της σειράς «Παραβάσεων» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Απρίλιο του 2022.

Τώρα μεταφέρεται στο Θέατρο Χώρος από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου και ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της διακρίνουμε και την ίδια και τον σύζυγό της Δημήτρη Λάλο, που φέτος έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό μέσα από την τηλεοπτική επιτυχία του “Σασμού”. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα συνυπάρξουν οι δυο τους στο θεατρικό σανίδι.

Συντελεστές: Μετάφραση: Κωνσταντίνος Χρηστομάνος/Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου/Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής – Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Μαυρίδης/Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης/Σχεδιασμός φιγούρων: Έλενα Μαυρίδου/Βοηθός σκηνοθέτιδος: Ιωάννα Πιταούλη/Οργάνωση παραγωγής: Γιάννα Αλ Νακά/Φωτογραφίες: Σπύρος Χατζηαγγελάκης/Ερμηνεύουν: Έλενα Μαυρίδου, Δημήτρης Λάλος, Σωτήρης Τσακομίδης, Δήμητρα Κούζα, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτης

Info: Πρεμιέρα: Σάββατο 1 Οκτωβρίου/ Θέατρο ΧΩΡΟΣ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα