Έλενα Μαυρίδου: “Ανοιχτά τα θέατρα, αλλά επί της ουσίας καταδικασμένα σε αυτοσχεδιασμούς σωτηρίας”

Έλενα Μαυρίδου: “Ανοιχτά τα θέατρα, αλλά επί της ουσίας καταδικασμένα σε αυτοσχεδιασμούς σωτηρίας”
Yiorgos Kaplanidis

Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα αναβάλλει δύο επερχόμενες πρεμιέρες της και στο ζοφερό αυτό κλίμα των ημερών ζητά μέριμνα από την Πολιτεία για το θέατρο.

Δυστυχώς η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον συνεχίζει να επηρεάζει παραστάσεις και να αναβάλλει πρεμιέρες… Μετά τον Δημήτρη Καραντζά που ανακοίνωσε πως ο πολυαναμενόμενος “Θείος Βάνιας” που ετοίμαζε θα παρουσιαστεί τελικά το φθινόπωρο του 2022, την αναβολή των πρεμιερών της ανακοίνωσε και η Έλενα Μαυρίδου. Η ηθοποιός και σκηνοθέτις έκανε μάλιστα μία πολύ σωστή παρατήρηση μάλιστα σε σημείωμά της στα social media λέγοντας: “Για μας στα θέατρα, πρέπει να υπάρξει μια μέριμνα διότι αυτό το «ανοιχτά» τα θέατρα, αλλά επί της ουσίας καταδικασμένα, μόνα τους σε αυτοσχεδιασμούς σωτηρίας είναι τραγικό”.

Αυτή τη στιγμή στη θεατρική Αθήνα τα θέατρα μπορεί να είναι ανοιχτά, μπορεί να λειτουργούν με το 100/100 της πληρότητάς τους, όμως οι μισές παραστάσεις είναι πια ανενεργές λόγω κρουσμάτων στους θιάσους, ενώ οι θεατές ακυρώνουν τα εισιτήρια τους είτε γιατί νοσούν είτε γιατί φοβούνται την τόσο έντονη συγχρώτιση. Μήπως το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να επιληφθεί του θέματος και να προστατεύσει τους καλλιτέχνες;

Η Έλενα Μαυρίδου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Λόγω της πολύ δύσκολης περιόδου που διανύουμε, αποφασίσαμε μετά λύπης μας , να αναβάλουμε τις πρεμιέρες της Πτέρυγας και των Βακχών. Θα επανέλθουμε όταν θα μπορούμε να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία η προοπτική μιας πρεμιέρας. Ευχόμαστε να είναι πάνω απ όλα καλά όσοι νοσούν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Για μας στα θέατρα, πρέπει να υπάρξει μια μέριμνα διότι αυτό το «ανοιχτά» τα θέατρα αλλά επί της ουσίας καταδικασμένα, μόνα τους σε αυτοσχεδιασμούς σωτηρίας είναι τραγικό.

Θα συνεχίσουμε με τον Λάμπρο κάθε Κυριακή στις 8μμ. Ο Λάμπρος θα τελείωνε χθες για να έρθουν οι καινούργιες μας παραστάσεις. Λόγω της αναβολής αυτής και επειδή ο Λάμπρος έχει κόσμο που επιθυμεί να τον δει , θα συνεχίσουμε με τη παράσταση. Είναι και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να μην μείνει κλειστό το θέατρο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα