Παράσταση "Κόσμος/Γωνία": Δύο άνδρες στο δίπολο φαντασία - πραγματικότητα

Oι Νίκος Αλεξίου και Νίκος Αρβανίτης στην παράσταση "Κόσμος/Γωνία"

Δύο παράλληλοι μονόλογοι ανδρών, τους οποίους ερμηνεύουν οι Νίκος Αλεξίου και Νίκος Αρβανίτης, που τους ενώνει η μοναξιά και ο εγκλεισμός.

Η παράσταση «Κόσμος/Γωνία», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αλέξη Σταμάτη, θα παρουσιάζεται στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Πρόκειται για δύο παράλληλους μονολόγους – «Η Τελευταία Μάρθα» και τα «Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο» τους οποίους ερμηνεύουν οι Νίκος Αλεξίου και Νίκος Αρβανίτης, αντίστοιχα.

ADVERTISING

Ο Σάκης και ο Φώτης είναι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι που τους ενώνουν όμως πολλά. Το κύριο είναι η μοναξιά και ο εγκλεισμός. Και οι δυο ζουν μόνοι στο μικρό σπίτι-φωλιά τους όπου ταΐζουν τις φαντασιώσεις και τις μνήμες τους. Ο μεν Σάκης («Η Τελευταία Μάρθα»), με ονειροφαντασίες που προβάλλει στον απέναντι ψιλικατζή ο δε Φώτης («Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο»), πλαισιωμένος από κασέτες που καταγράφουν όλο του το παρελθόν, «κλέβει» τον νεότερο εαυτό του για να δημιουργήσει ένα έργο.

Δύο χαρακτήρες που ολισθαίνουν στο δίπολο φαντασία-πραγματικότητα και από τα σπαράγματα της μνήμης- κατασκευασμένης η μη- δημιουργούν πραγματικές συνθήκες σ έναν ενεστώτα που καίει.

SHARE:

24Media Network