Το κοινό “ψήφισε”: Ιστορικό sold-out για την “Αντιγόνη” με Τρίγγου και Μπισμπίκη στην Επίδαυρο

Το κοινό “ψήφισε”: Ιστορικό sold-out για την “Αντιγόνη” με Τρίγγου και Μπισμπίκη στην Επίδαυρο
H πολυσυζητημένη "Αντιγόνη" με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Μπισμπίκη (στον ρόλο του Κρέοντα) και την Έλλη Τρίγγου (στον ρόλο της Αντιγόνης) τράβηξε σαν μαγνήτης το ελληνικό κοινό NDP photos

Με διπλό ιστορικό sold out και αγγίζοντας τα 17.000 εισιτήρια η “Αντιγόνη” γίνεται η πιο πετυχημένη παράσταση της 10ετίας στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Με μία ιστορική επιτυχία στέφθηκε η παράσταση “Αντιγόνη” του Cezaris Graužinis σε παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού “Λυκόφως”, που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Φαίνεται ότι η πολυσυζητημένη “Αντιγόνη” με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Μπισμπίκη (στον ρόλο του Κρέοντα) και την Έλλη Τρίγγου (στον ρόλο της Αντιγόνης) τράβηξε σαν μαγνήτης το ελληνικό κοινό. Παρά τις όποιες αδυναμίες της παράστασης, οι οποίες αναφέρθηκαν στη σχετική κριτική μας για την “Αντιγόνη” – το δίδυμο Τρίγγου-Μπισμπίκης υπήρξε όπως φαίνεται ο “απόλυτος στόχος” του κοινού -ενός κοινού κυρίως τηλεοπτικού.

Η πρωτοφανής προσέλευση του κοινού και τις 2 βραδιές στην Επίδαυρο οδήγησε σε διπλό sold out, αγγίζοντας τα 17.000 εισιτήρια και ξεπερνώντας τους 18.000 θεατές, ένα επίτευγμα που δεν έχει επαναληφθεί εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία στο Αργολικό Θέατρο.

Πρωτοφανής η προσέλευση του κοινού και τις 2 βραδιές στην Επίδαυρο για την "Αντιγόνη" Λυκόφως

Σε σχετικό βίντεο βλέπουμε το κοινό να καταχειροκροτεί τους πρωταγωνιστές της παράστασης: Έλλη Τρίγγου, Βασίλη Μπισμπίκη, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Γιώργο Παπαγεωργίου, Δανάη Μιχαλάκη, Χρήστο Σαπουντζή, Κώστα Κορωναίο, Στρατή Χατζησταματίου, Μαρίνα Αργυρίδου, Edgen Lame, Γιάννη Μαστρογιάννη και Περικλή Σιούντα.

Λίγα λόγια για το έργο

Η “Αντιγόνη” του καταξιωμένου σκηνοθέτη Cezaris Graužinis είναι μία σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας. Tην επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι μέχρι χθες προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. ”Γιορτάζει” και η νεαρή Αντιγόνη· μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.

Η Έλλη Τρίγγου στον ρόλο της Αντιγόνης και πίσω ο Βασίλης Μπισμπίκης ως Κρέοντας Εβίτα Σκουρλέτη


Ο Cezaris Graužinis αναφέρει για την “Αντιγόνη”: “Κλαίγοντας ερχόμαστε στον κόσμο∙ στο τέλος μάς συνοδεύουν δάκρυα και στεναγμοί. Αλλά, τι συμβαίνει μεταξύ αρχής και τέλους –τι είναι η ίδια η ζωή; Λίγο πριν το φινάλε της Αντιγόνης, εμφανίζεται ο Άγγελος και εξιστορεί τη συμφορά του τυράννου της Θήβας Κρέοντα, που μόλις έγινε μάρτυρας της αυτοκτονίας του αγαπημένου γιου του. Κρυμμένος πίσω από προσωπείο του Άγγελου, ο Σοφοκλής μάς λέει:

Δεν ζει ο άνθρωπος όταν χάσει όσα του δίνουν χαρά.

Πεθαίνει κάθε μέρα την ζωή του.

Συσσώρευσε όσα πλούτη θες,

απόκτησε όση εξουσία φιλοδοξείς…

Χαρά· έχεις χαρά;

Τα υπόλοιπα δεν είναι ούτε καπνού σκιά. (Μτφρ. Γιώργος Μπλάνας)

Αυτά τα λόγια ακούγονται υπερβολικά υγιή, ακόμα και προκλητικά, στο πλαίσιο της σύγχρονης κουλτούρας του φόβου που, αργά αλλά λυσσαλέα, μας μετατρέπει σε άθλια, αέναα πεινασμένα παράσιτα στο σώμα της όμορφης Γης μας.

Η τραγωδία της Αντιγόνης και του Κρέοντα μας έδωσε την ανεκτίμητη δυνατότητα να ξανασκεφτούμε και να αναζητήσουμε τα φαινόμενα της…χαράς. Ναι, προπάντων τη χαρά, ως βάση της ανθρώπινης ύπαρξης”.

Ο χορός της Αντιγόνης Εβίτα Σκουρλέτη


Ταυτότητα παράστασης: Μετάφραση Γιώργος Μπλάνας/Σκηνοθεσία Cezaris Graužinis/Σκηνογραφία – Ενδυματολογία Kenny McLellan/Μουσική σύνθεση Δημήτρης Θεοχάρης/Χορογραφία Edgen Lame/Φωτισμοί Αλέκος Γιάνναρος/Πρωταγωνιστούν: Έλλη Τρίγγου (Αντιγόνη), Βασίλης Μπισμπίκης (Κρέων), Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Κορυφαίος του Χορού), Γιώργος Παπαγεωργίου (Άγγελος), Δανάη Μιχαλάκη (Ισμήνη), Χρήστος Σαπουντζής (Τειρεσίας), Κώστας Κορωναίος (Φύλακας), Στρατής Χατζησταματίου (Αίμων), Μαρίνα Αργυρίδου (Ευριδίκη), Edgen Lame (Χορός), Γιάννης Μαστρογιάννης (Χορός), Περικλής Σιούντας (Χορός)

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο ticketservices.gr για την περιοδεία που συνεχίζεται με τεράστια επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, για τους σταθμούς της περιοδείας στην Αθήνα που μόλις ανακοινώθηκαν και τη μεγάλη παρουσίαση της παράστασης στο Ηρώδειο στις 26 Σεπτεμβρίου.

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

  • Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022, 21:30

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΤΡΙΠΟΛΗ

  • Τρίτη 09 Αυγούστου 2022, 21:30

Θέατρο Αλσους Αγίου Γεωργίου

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

  • Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, 21:30

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ

ΑΙΓΙΟ

  • Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022, 21:30

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ Γ.ΠΑΠΠΑΣ

ΛΑΥΡΙΟ

  • Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, 21:30

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

  • Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, 21:00

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥε

ΞΑΝΘΗ

  • Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, 21:00

Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

  • Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, 21:00

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ

ΚΙΛΚΙΣ

  • Τρίτη 23 Αυγούστου 2022, 21:00

ΘΕΑΤΡΟ ΛΟΦΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΟΥΔΑΝΙΑ

  • Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, 21:00

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

ΒΕΡΟΙΑ

  • Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, 21:00

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

  • Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, 21:00

ΘΕΑΤΡΟ ΕΗΜ-ΦΡΟΝΤΖΟΥ

ΠΑΠΑΓΟΥ

  • Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, 21:00

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

ΠΑΠΑΓΟΥ

  • Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, 21:00

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

  • Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΑΙΓΑΛΕΩ

  • Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

  • Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00

ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΒΥΡΩΝΑΣ

  • Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

ΝΙΚΑΙΑ

  • Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00

ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΗΡΩΔΕΙΟ

  • Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα