Το Gazarte διαθέτει δωρεάν την ταράτσα του

Το Gazarte διαθέτει δωρεάν την ταράτσα του

Το γνωστό λαϊβάδικο στο Γκάζι προσφέρει το Roof Stage του χωρίς μίσθωση για συναυλίες καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Το ότι η τέχνη, και δη η παραστατική, περνάει των παθών της τον τάραχο εξαιτίας της πανδημίας το έχουμε καταλάβει όλοι. Το θέμα είναι τι (μπορούμε να) κάνουμε για να περισώσουμε, να βοηθήσουμε την τέχνη, αυτή την πανάρχαια και πανανθρώπινη έκφανση που, όπως έλεγε ο Πικάσο, «ξεπλένει την ψυχή από την σκόνη της καθημερινότητας».

Την ώρα που κάποιοι χτίζουν τείχη επιχειρώντας να στομώσουν την αυθόρμητη καλλιτεχνική έκφραση (για να λάβουν εν χορδαίς και οργάνοις την απάντηση που έπρεπε), κάποιοι άλλοι –ομολογουμένως λίγοι, προς το παρόν– σπεύδουν να στηρίξουν την τέχνη με όποιον τρόπο δύναται ο καθένας.

Με ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook, το Gazarte, το λαοφίλητο και ψαγμένο στέκι-λαϊβάδικο στο Γκάζι, έκανε γνωστό ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα διαθέτει δωρεάν την ονομαστή ταράτσα του (Roof Stage) για συναυλίες ντόπιων καλλιτεχνών. Παρέχοντάς τους, ταυτόχρονα, όλον τον απαιτούμενο εξοπλισμό, συν το τεχνικό προσωπικό. Άπειρα μπράβο για την πρωτοβουλία. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν τις προτάσεις τους έως και τις 31 Μαΐου στο [email protected].

Η πλήρης ανάρτηση του Gazarte έχει ως εξής:

«Το Gazarte, θέλοντας να υποστηρίξει και να ενισχύσει έμπρακτα τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο του πολιτισμού, οι οποίοι έχουν πληγεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο λόγω της υγειονομικής κρίσης, αποφασίζει να διαθέσει δωρεάν το Roof Stage [Ταράτσα] του Gazarte μαζί με τον εξοπλισμό και το προσωπικό του, σε ιδιώτες, για την πραγματοποίηση συναυλιών καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021.

Το Gazarte στα 16 χρόνια λειτουργίας και δραστηριοποίησης του στον τομέα του πολιτισμού, υποστηρίζει αδιάκοπα την αξία της τέχνης στη ζωή όλων, και προχωρά στην ενέργεια αυτή ως ελάχιστη συμπαράσταση στους επαγγελματίες που εργάζονται στον πολιτισμό, σε μία περίοδο που περισσότερο από ποτέ έχουμε την ανάγκη για έκφραση και ψυχαγωγία.

Στα πλαίσια της ενέργειας, ο χώρος θα διατίθεται με όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό [ηχητικό και φωτιστικό, βασικό backline] αλλά και τεχνικό προσωπικό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους προς αξιολόγηση μέσω email στο [email protected] έως και τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα