Βαλτινός: Χάρη στον Μίκη Θεοδωράκη ο λαός στις ταβέρνες τραγούδαγε μεγάλους ποιητές

Βαλτινός: Χάρη στον Μίκη Θεοδωράκη ο λαός στις ταβέρνες τραγούδαγε μεγάλους ποιητές
Ο Γρηγόρης Βαλτινός Eurokinissi

Ο γνωστός ηθοποιός μιλά για τον Μίκη Θεοδωράκη και την αφιερωματική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του απόψε στο Καλλιμάρμαρο.

Συναυλία – Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιείται απόψε το βράδυ στο Καλλιμάρμαρο. Τον μεγάλο συνθέτη θα τιμήσουν Έλληνες και ξένοι τραγουδιστές, αντιπροσωπείες από πολλές ελληνικές ομογένειες, Ολυμπιονίκες και αθλητές.

Τίτλος της συναυλίας ο στίχος του Μίκη Θεοδωράκη: «Είσαι Έλληνας – Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά» από το ομώνυμο τραγούδι του.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που θα διαβάσουν κείμενα και ποιήματα είναι ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος μίλησε για την αφιερωματική εκδήλωση στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” με τον Βασίλη Σκουρή.

Ο σπουδαίος ηθοποιός αποκάλυψε ότι θα τραγουδήσει μάλιστα και ο ίδιος και τόνισε ότι ο Μίκης ήταν ο κατεξοχήν συνθέτης που γνώρισε την ποίηση στο απλό κοινό που άκουγε λαϊκά τραγούδια.

“Η μεγάλη προσφορά του Θεοδωράκη είναι ότι ο λαός στις ταβέρνες, στις οικοδομές και στις λαϊκές αγορές τραγούδαγε μεγάλους ποιητές. Αυτό το χρωστάμε στον Μίκη” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλτινός.

Αναφέρθηκε επίσης και στην κριτική που έχει ασκηθεί στον Μίκη Θεοδωράκη για τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Μακάρι όλοι όσοι έχουν αντιρρήσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών να κάνουν λάθος. Αυτό δυστυχώς θα το διαπιστώσουμε κάποια χρόνια μετά. Αυτό που ξέρουμε τώρα είναι ότι η Συμφωνία αυτή έγινε κάπως βιαστικά, κάτω από την πίεση των μεγάλων δυνάμεων. Έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη αντίσταση σε κάποια θέματα, όπως ο αλυτρωτισμός και οι επεκτατικές βλέψεις” σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα